49 Comments

  1. Azman Ishak
    05/05/2010 @ 12:20 am

    erk… tak hebat pon. orang lain lagi terer. saje nak printscreen.
    sebab kalau lepas ni belum tentu boleh jadi macam ni dah.
    mane tau kot kot lepas ni jarang update blog… so mende ni
    dah takkan berlaku lagi :sengeh:

    Reply

    • Azman Ishak
      05/05/2010 @ 7:06 pm

      bukan ramai pakai… dah takdir diberi nama macam tu. kalau tengok tv.. watak jahat je mesti nama azman.. mencik betoi hahaha :sengeh:

      Reply

  2. zik
    04/05/2010 @ 2:11 am

    nak try jugakla mcam bro… nanti buat entry nie..tunggu… wacha… :sembang: :matila:
    .-= zik entri terkini blog ..Tips elak mabuk laut. =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      05/05/2010 @ 12:31 am

      erm.. dikala tadek idea.. boleh la sumbat entri printscreen ni.. :lawak-gile:

      Reply

  3. RozaniGhani
    03/05/2010 @ 10:31 pm

    wa best cam tu

    Reply

  4. Mr Fathi
    03/05/2010 @ 7:15 pm

    saya langsung tak masuk senarai 5 ke 10 ker…takde pun…pagerank pun just 1/10 jer… 😳
    .-= Mr Fathi entri terkini blog ..[GAMBAR] kad jemputan sempoi!!!! =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      05/05/2010 @ 12:30 am

      pagerank kalau nak cepat update.. mesti selalu ping blog sendiri dalam entri akan datang. ingat tu.. :kenyit:

      Reply

  5. mohdisa
    03/05/2010 @ 3:27 pm

    aku baru mencuba di google dengan key mohd i…ditangga yang ke-7. nnt aku post dan backlink ke sini. pasti menarik. 🙂

    Reply

    • Azman Ishak
      05/05/2010 @ 12:29 am

      wa…. dah ade.. huhuhu… nanti dah buat jangan lupe bagi tau ok. :sengeh:

      Reply

      • Azman Ishak
        05/05/2010 @ 7:07 pm

        tak sabor nak tengok catatan hang selanjutnya. :gersang:

        Reply

        • mohdisa
          07/05/2010 @ 7:56 pm

          tergendala sebentar, hosting dah mula naik kepala. suspended la plak. bengang pun ada.

          Reply

          • Azman Ishak
            08/05/2010 @ 6:17 pm

            kalau hosting problem.. kebanyakkan blogger mesti tension.
            kalau aku pon meradang jugak. :sengeh:

            Reply

            • mohdisa
              09/05/2010 @ 11:36 am

              tahu takpa, sekarang ni aku perlu dapatkan back up file untuk pindah hosting. macam mana ya?

            • Azman Ishak
              09/05/2010 @ 4:41 pm

              nak pindah??? hang pakai WP kan?
              so expert je la file database hang tu ke dalam XML.
              pergi ke bahagian tools, then export. kat sana
              ade tips. ok! kalau database besar sangat…
              kene buat merge separate skit skit. aku tak pandai
              sangat bab tu.

              kalau nak load file besar macam tu, hang kene tanye
              YAM – @life4Hire. dia pakar sebab dia pernah tolong aku
              hari tu

            • mohdisa
              09/05/2010 @ 5:11 pm

              nak export macam mana bro, masalahnya kena suspended, nak masuk celah mana nak export benda tu. ades

            • Azman Ishak
              10/05/2010 @ 7:49 pm

              argh.. kene suspend plak. hadoi ai… ingat
              dah ok.. so tadek care nih.. kene tanye noktahhitam
              ataupon Life4Hire. mintak bantuan depa plak :tention:

        • mohdisa
          11/05/2010 @ 9:12 am

          hosting semua dah tukar, cuma nak dapatkan backup je skg ni. provider tak bagi kerjasama yang sepatutnya lah. ades

          Reply

  6. ishak
    02/05/2010 @ 11:26 pm

    :l 😉 ahaha..kak jie tu antara wanita yang pakar dalam seo kat malaysia :bagus:
    .-= ishak entri terkini blog ..Antara perkara pelik finas dan cikgu…. =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      05/05/2010 @ 12:29 am

      tau tak pe… semua kengkawan blogger pon akan cakap macam tu. :bangge:

      Reply

  7. mijie
    02/05/2010 @ 1:09 pm

    blum sampai masa lagi untuk saya memasuki carta
    .-= mijie entri terkini blog ..Matlamat yang sudah tercapai =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      05/05/2010 @ 12:29 am

      tak pe… nanti kita cuba beberapa teknik akan datang. insyaallah kalau berkelapangan nanti aku menulis pasal mende ni serba ringkas :sengeh:

      Reply

      • mijie
        05/05/2010 @ 12:31 am

        orait, thanks u sir

        Reply

  8. PisangPanas
    02/05/2010 @ 1:51 am

    Domain baru beli, blog baru setup bro..takleh nak join la..
    .-= PisangPanas entri terkini blog ..Dapatkan Akaun Google Adsense Sepantas Kilat =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      05/05/2010 @ 12:28 am

      nanti kalau dah siap full setup… kita main SEO plak eh :bongkak:

      Reply

  9. Incik RestNrilekS
    01/05/2010 @ 5:57 pm

    Salam Sabtu Hujan yang lebat (ehhh dah reda dahh)..

    Tahniah untuk itu.. hehe.. syabas.. aku tak leh google nama aku sebab memang aku tak jenamakan nama-nama aku. kekeke..

    Bahaya sebab ada stalker yang mengintai nama.. :mrgreen: :mrgreen:

    Ehhh dah habis pusing-pusing ka?
    .-= Incik RestNrilekS entri terkini blog ..Easy Cookie Recipes Make My Day =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      05/05/2010 @ 12:28 am

      pro dan kontra mengenai nama sendiri dan identiti.
      oleh itu menulis dengan penuh hemah.. elakkan kontroversi. :sengeh:

      Reply

  10. idalara
    01/05/2010 @ 5:42 pm

    iye le..org femes…. :kelip: gaknya kak ida ni duk temapt keberapa ribu gaknya ek…
    .-= idalara entri terkini blog ..Takziah =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      05/05/2010 @ 12:27 am

      hehehe idok la pames pon.. ate teman ni nok suke-suke je carik nama sendiri. mane la tau kot kot pakcik google kenai… memang upenye dia kenai… :lawak-gile:

      Reply

  11. Tweets that mention Saya menduduki tangga ke lima untuk kata-kunci Azman I | AzmanIshak.Com -- Topsy.com
    01/05/2010 @ 2:50 pm

    […] This post was mentioned on Twitter by Denaihati, piston pecah. piston pecah said: RT @azmanishak Saya menduduki tangga ke lima untuk kata-kunci Azman I http://bit.ly/cFDx4t […]

    Reply

  12. denaihati
    01/05/2010 @ 2:49 pm

    tq share tips yg bagus ni. mesti aku akan buat.
    .-= denaihati entri terkini blog ..Aminulrasyid Amzah pergi dalam misteri – Al-Fatihah =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      05/05/2010 @ 12:26 am

      lagi satu lupe nak kasi tau.. kene pakai plugin SEO Smartlink. plugin ni akan linkback TAG dan Category yang kita buat secara automatik dalam blog. :sengeh:

      Reply

  13. zaryl
    01/05/2010 @ 2:16 pm

    kalau guna nama timang-timangan blog :sengeh: memang takde hehe
    cuma kalau taip zaryl terus kluar blog aku no 1 dlm list…

    kalau taip nama aku yang betul mcm dlm ic lak boleh mendatangkan bahaya.
    kantoi abih semua..

    Reply

    • Azman Ishak
      05/05/2010 @ 12:24 am

      keh keh keh.. mintak no IC bang.. :hehe:

      Reply

  14. wazy
    01/05/2010 @ 11:59 am

    pehhh memang best kalau guna seo ni
    .-= wazy entri terkini blog ..Simpo Word to PDF 2.0.0.5 =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      05/05/2010 @ 12:24 am

      nak kene pandai menjenama perkataan dalam penulisan blog ni. nanti senang skit bot google nak carik dalam index depa :wek:

      Reply

  15. Kujie
    01/05/2010 @ 10:24 am

    ehemmmm DIVA SEO dgn Blogger DIVA mana best? :lawak-gile:

    Reply

  16. Kujie
    01/05/2010 @ 10:13 am

    ehemmmm DIVA SEO dgn Blogger DIVA mana best? :lawak-gile:
    .-= Kujie entri terkini blog ..Cabaran Ibubapa Dan Anak Berfacebook =-.

    Reply

    • Incik RestNrilekS
      03/05/2010 @ 9:24 pm

      Dua-dua sama jer Kak Jie..

      Sebab due-dua tuu DIVA.. ho ho ho :mrgreen: :mrgreen:

      Diva? :takut: :takut:
      .-= Incik RestNrilekS entri terkini blog ..Savings : Tips to extend your Budget =-.

      Reply

      • Azman Ishak
        05/05/2010 @ 12:23 am

        bukan ah.. kak jie Diva Alexa :sengeh:

        Reply

    • Azman Ishak
      05/05/2010 @ 12:23 am

      kak jie DIVA Alexa. No wonder… jangan tarik tarik rambut dengan diva yang duaorang tu sudeh la… biarkan depa tarik rambut masing-masing :lawak-gile:

      Reply

  17. Kujie
    01/05/2010 @ 10:12 am

    eh..apasal kalau bab SEO dan SERP korang mesti bagi kat Kak Jie?
    sebernarnya kalau org tanya, nak xplain pun tak pandai
    tulis je macam biasa
    kalau kata nak SEO sangat, banyak entri blog tajuk dia tak SEO langsung

    skrg ni cabaran diri sendiri untuk target bawah 100k alexa ranking….semakin dekat angka tu makin berat pula ranking nak turun.. :sengeh:
    .-= Kujie entri terkini blog ..Cabaran Ibubapa Dan Anak Berfacebook =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      05/05/2010 @ 12:22 am

      abis… blog dah mencecah ratusan K maunya tak pawer.. hehehe… aku rasa kan kak jie.. aku tadek satu tajuk pon yang boleh di SEO kan.. tapi tak tau la boleh tersenarai dalam Google Suggestion Selection tu..

      P/S: alexa nak maintain kene buat entri macam gaban dalam masa sehari.. ini bermakna… kene update sampai 3 sekurangnya untuk maintain alexa bawah 100K. pengsan… :hehe:

      Reply

  18. syahirul
    01/05/2010 @ 9:24 am

    korang berdua dah memang gempak.. aku satu suku kata aje mcm ne nak google ni? hahaa :segan:
    .-= syahirul entri terkini blog ..Cara mudah menulis komen di blog rakan =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      05/05/2010 @ 12:19 am

      konfem kalau google terus keluar… lagi best tu :sengeh:

      Reply

  19. sharinginfoz
    01/05/2010 @ 9:15 am

    baguslah lama-lama di tanggah teratas le. memang penting juga kedudukan kat google ni. ianya menentukan kepopularan blog kita kan

    Jom Tengok Afiqah Nyanyi

    Reply

    • Azman Ishak
      05/05/2010 @ 12:19 am

      saya masih belajar bab SEO ni. susah gak nak paham :sengeh:

      Reply

  20. Piston Pecah
    01/05/2010 @ 9:11 am

    wah cayalah…
    key in Azman I je dah kuar ek…
    .-= Piston Pecah entri terkini blog ..Selamat Tinggal Legasi Piston Pecah =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      05/05/2010 @ 12:18 am

      tetibe rasa macam aku teriak ala-ala budak bodo plak kan? hahaha :gile:

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge