Cubaan live blog yang pertama

20131115-201642.jpg

Cubaan yang pertama untuk kali ini. Sungguhpun macam tu, wordpress untuk iphone sangat-sangatlah tak bestnye. Agak kurang user friendly lah. Tapi ok ar dari tadek langsung. Awak tau komen je, cer buat sendiri. Keh keh keh… Kalau tak reti buat, dah diam. Jangan banyak songeh. Orang dah bagi free pon dah besar rahmat tahu! Link […]

#FotoBESAR – Kelana Beach Resort, Port Dickson.

Hasil manipulasi menggunakan Adobe Lightroom

Nah kau… sebesar alam gambar di taruk. Alhamdulillah, akhirnya tercapat hajat kat hati nak bawak crew AI MEDIA NETWORK pergi bercuti minggu ni. Bercuti untuk tenangkan fikiran. Kami juga seperti manusia yang lain. Perlukan rehat dan riadah bersama keluaga. Seronok kenal-kenal dengan family masing-masing. Layan ragam anak-anak. Diharapnya selepas ni, kami semua akan berusaha gigih. […]

REVIEW: Seminar Hartanah Abang Ensem PKNS BIZPOINT

Peta minta bayangan pertama untuk membeli rumah

Alhamdulillah, persoalan yang membelenggu dalam kepala aku sudahpun terjawab. Selama hari ni, banyak yang bermain dalam kepala hotak aku terhadap perkara yang berkaitan dengan properties (perumahan dan hartanah). Bayangkan anda boleh dilabelkan dalam katageri futured buyer, tapi anda tidak tahu macam mana nak mulakan prosess pembelian rumah. Pendapat peribadi, sekiranya nkorang ni macam aku yang […]

Apa yang tak kena lagi dengan nkorang ni?

wpid-20130504_093532.jpg

Dah banyak kes tembak-menembak terjadi sejak kebelakangan ni. Aku jugak tak nak ketinggalan melepaskan serangan bertubi-tubi. Ku pikirkan nasihat aku terkesan, rupanya nkorang semakin angkuh. Kalau nak diikutkan, pihak yang sebelah sini dan sebelah sana, bukan tak ada yang bagi nasihat. Tapi dalam masa yang sama jugak ade yang talam dua muka. Haaa kauu… sikit […]

Pembentangan Bajet 2014 – Program Affiliate Template FotoBESAR versi 3.0

Tahniah! Anda adalah pemenangnya

Bersempena dengan pembentangan Bajet 2014 ni, aku kat sini nak kongsikan berita gembira bersama kawan-kawan pembawa yang mungkin singgah ke blog ni. Pihak AI MEDIA NETWORK telah melaksanakan program Affiliate FotoBesar bertujuan untuk berkongsi dengan rakan-rakan maya menjana pendapatan bersama secara sampingan. Apa yang anda perlu adalah hebahkan dan war-warkan berita ini kepada rakan-rakan yang […]

Pembinaan Selesai: WordPress Template – FotoBesar versi 3.0

Banyak perkara nkorang tak perlu pecah kepala untuk customize template ni

Dari sehari ke sehari aku nak tulis pasal template FotoBesar ni. Satu-satunya template wordpress yang aku develop dan evaluate dari masa ke masa. Sebelum aku bercerita pasal fotobesar ni lebih lanjut lagi… kat sini aku nak offer kepada sesiapa yang berminat untuk memiliki template ini, aku akan bagi diskaun khas. Harga asal adalah RM260.00 dan […]

FotoBesar : Masuk Hari Ke Empat

Badan Azhar makin susut. Boleh rasa beza masa dia sihat.

Tak ada apa yang merungsingkan kepala seorang ayah kalau kesihatan anak-anak terganggu. Hari ni maka genap dah empat hari Adik Azhar duduk kat Hospital PPUM. Kalau nak kuceritakan kesedihan kat hati, memang la… sapa yang tak tasa sedih kalau anak sendiri tak sihat kan. Lagi-lagi pulak, anak kene tahan dalam wad. Namun macam tu, aku […]

Keceriaan hilang seketika.

Masa dia sihat, anak-anak aku adalah yang paling ceria aku rasakan.

Dugaan yang Tuhan bagi untuk kita, sebab Tuhan tau kita boleh hadapi ujian yang bakal dilalui. Begitu juga dengan keluarga aku minggi ni. Adik Amirul Azhar ditahan di wad PPUM akibat jangkitan kuman. Tak terluah dengan perkataan kalau tiap kali anak-anak sakit. Memang ibu bapak akan rasa “Ya tuhan, pindahkan la sakit anak aku ni […]

FOTOBESAR Outing Bersama Tarmizi Shukri dan Rakan-Rakan Blogger.

Gambaq ni aku dah toucap pakai lightroom. Sebab aku tengah belajaq lightroom la ni.

Alhamdulillah, petang tadi jumpe jugak cikgu kamera aku, Saudara Tarmizi Shukri, kat Tasik Putrajaya dalam siri pengembaraan “Jom Outing”. Perancangan awalnya aku memang tak boleh nak pergi, sebab wife aku kije sebelah petang hari Ahad semalam. Tapi… tapi… ade lah sebabnya, maka dapat jugak aku join. Malam kemarin, aku terus je roger Abang Azman Ismail. […]

Banyak yang nak dicerita, tapi tak mampu dicurahkan.

Ini lah dia gadget terbaru. Masih belum mahir. Baru nak layan... dah bz pulak!

Semakin hari semakin tepu dan semakin beku. Otak menjadi tepu. Fokus aku kini agak bercelaru. Celaru antara membahagi masa. Kalau dulu, pantang jari ku letakkan kat atas papan kekunci, ianya seolah-olah rhyme antara idea yang tercurah dengan tarian jari jemari. Mengapakah pada malam ni aku agak ber-sasterawarna pon aku sendiri tak pasti. Apa yang penting, […]

FOTOBesar : Luangkan masa beharga.

Macam biasa, along... kalau dapat pergi taman, dia tak hirau dah abah dia.

Kelmarin, sekali lagi aku bawak Amirul Amin pergi ke Taman Tasik Perdana. Kali ni, aku bawak dia seawal pagi. Kebetulan pulak pada hari kelmarin tu, isteri kerja shift pagi. Agak bosan kami menunggu kat PPUM, jadi aku putuskan bawak along pergi main kat taman. Apalah sangat dibuangkan masa untuk meneman anak kat taman setakat sejam […]

BigPicture: Party 50mm di Taman Tasik Perdana

Canon 50mm f1.8 | Speed  1/125s | Aperture f2.8 | ISO 400 |  Manual Exposure

Ini semua gara-gara dah berjanji dengan anak. Nak tak nak, terpaksa jugak bawak. Minggu lepas aku janji kat Along, nak bawak dia pergi taman. Anak-anak kita ni kan… kalau dah berjanji, selagi tak ditunaikan, selagi tu la dia dok tuntut. Oleh sebab aku pon dah lama tak petik pelepas shutter.. jadi tergerak hati nak pergi […]