Back to Home

Kategori: Blog & Tutorial

Info : Perbaharui lesen memandu kepada lesen memandu yang baharu

Info » Motivasi Diri » Tutorial | 03 Jul 2014 | 13

Baru nak renew lesen? Sebenarnya tarikh luput dah tamat hampir sebulan terlepas. Tak ingat tarikh luput. Orang kata, senang ingat, sebab tarikhnya sama dengan tarikh lahir. Tapi masalahnye kita orang […]

Bagaimana menjejaki iPhone anda yang telah hilang.

Blog & Tutorial » Info | 28 Mar 2014 | 11

Ni orang kata, kalau kene curik ke… kene rembat ke, tercicir ke, kalau nak hilang tu, hilang jugak la kan. Tapi adakah kita nak biarkan yang hilang tu dengan keredoan […]

Tutorial : Liveblog menggunakan email dan Flickr

Blog & Tutorial » Blogger | 04 Jan 2014 | 20

Sebelum ni ada jugak kawan-kawan tanye aku macam mana nak live blog macam aku dok selalu buat. Macam besttt je… macam menarik je… Ye lah kan, daripada aplikasi email kat […]

INFO: Cara-cara Mendaftar Akaun Semasa Untuk Syarikat Peribadi.

Blog & Tutorial » Blogger » Info | 18 Jul 2013 | 64

Kalau kita tengok sekarang ni, nak bukak kampeni dah tak susah macam dulu dah. Pada hemat aku, ada baik dan ada buruknye. Kalau nak diikutkan, zaman aku sekolah dulu, bila […]

Tutorial: Membuat “Tetanda-Air” (Watermark) Secara Pukal

Blog & Tutorial » Blogger » Info | 16 Apr 2013 | 27

Perhatian: Tutorial ini hanya kepada mereka yang mencarik dan yang memerlukan sahaja. Kepada yang dah terer, catatan ini bukan untuk anda. Salam ceria dan salam hormat. Lama bebenor tak update […]

Tak ada kamera dSLR, kamera tablet pon jadi lah…

Tutorial | 04 Jan 2013 | 14

Siang tadi, sewaktu aku bertugas kat pejabat, ada la sorang user ni laptop dia bateri dah kong. Kebetulan sebelum ni dia dah buat report kat department aku… dan bateri laptop […]

Halaman tidak dijumpai? Pandu mereka ke jalan yang benar!

Blog & Tutorial » PHP SQL » Tutorial | 19 Dec 2012 | 30

Keputusan menukar struktur permalink blog ni rasanya dah lama dah ku pikirkan. Tapi disebabkan memikirkan kesan sampingannya, ku tangguhkan dulu sebarang perubahan. Aku yakin, ade yang perasan pasal perubahan struktur […]

Mengapa perlu tertekan?? Dulu kamu katakan ianya sebagai hobi!

Blog & Tutorial » Blogger | 17 Dec 2012 | 26

Salam ceria dan salam muhibbah untuk rakan pembaca. entri ini adalah entri recycle pada kesah-kesah sewaktu zaman puncak aku sebagai seorang blogger separuh masa. Ituuuu…. kesahnye pada satu ketika dahulu […]

TIPS WORDPRESS: Template terlopong kerana Wordless Wednesday? Mari saya bantu anda!

Blog & Tutorial » Blogger » Tutorial | 13 Dec 2012 | 22

Salam ceria untuk rakan pembaca blog ni. Kali ni nak berkongsi sedikit maklumat mengenai Disclaimer atau dalam Bahasa Melayunya, Penafian untuk Kategori Wordless Wednesday. Kerap kita lihat bila mana satu […]

« Artikel Terdahulu »

Carian

SPONSOR!


Google PageRank Checker

Komen Terkini

Pilihan Kategori

Tema "FOTOBesar" ini telah direka oleh AI MEDIA NETWORK untuk AzmanIshak.Com © 2013