39 Comments

  1. kak ina kl
    28/09/2011 @ 9:56 pm

    wah rumah kujie ada swimming pool..bestnya

    Reply

    • Muhamad Azman Ishak
      28/09/2011 @ 11:24 pm

      kekeke.. kalau nak datang.. kene bawak pelampung sendiri ye kak ina. pelampung tidak disediakan oleh penyedia perkhidmatan kolam renang. haha!

      Reply

  2. Denaihati
    28/09/2011 @ 11:26 am

    Man bila pulak ko nak datang rumah aku ni?
    Denaihati´s last blog post ..Budget Malaysia 2012 cadangan Blogger @NajibrazakMy Profile

    Reply

    • Muhamad Azman Ishak
      28/09/2011 @ 12:16 pm

      wachaaaa…. erk.. tak dipelaweeeee haha!

      Reply

  3. Mish
    28/09/2011 @ 12:08 am

    Kelihatan seperti menyeronokkan
    Mish´s last blog post ..Mac External Hard DriveMy Profile

    Reply

    • Muhamad Azman Ishak
      28/09/2011 @ 11:23 pm

      ye betoi.. sangat seronok. 😀

      Reply

  4. Mereka Bukan Sekadar Blogger | Hidup Biar Sedap
    27/09/2011 @ 8:24 am

    […] Tetamu awal saya , Keluarga Azman. Kami pernah bertemu 3-4 kali dan ini kali ke dua mereka datang ke rumah . Dia ada kamera gedabak, kalau nak tengok gambar² cantik, pi tengok kat entri dia-  Seharian di Kujie’s Water Park bersama Heymijie […]

    Reply

  5. ann
    27/09/2011 @ 3:06 am

    Ha ha ha….Man…ko terlupa ke tak beri pujian pada tuan besar yang kat luar sana….he he he

    Reply

    • Muhamad Azman Ishak
      27/09/2011 @ 9:31 am

      hehehe… maafkan saya tuan tanah… datang rumah tak mintak permission dulu. hehehe speechless tuan tanah datang komen kat sini.. *jadi segan*

      Reply

      • Kujie
        28/09/2011 @ 11:58 am

        IP dia kena block dgn cloudflare, dia tak boleh masuk blog Kak Jie

        hahaha..sebab tu dia merayau kt sini.
        Kujie´s last blog post ..Charlie Bit Me …Ouch!My Profile

        Reply

        • Muhamad Azman Ishak
          28/09/2011 @ 12:17 pm

          ooo patut la.. kak jie letak cloud flare setting high kot.. pasal tu la agaknye. kesian cik abang tak bleh masuk.

          Reply

    • Kujie
      28/09/2011 @ 11:57 am

      hehehehe…..sampai sini

      Reply

  6. Master Pak Pandir
    26/09/2011 @ 4:31 pm

    suke tengok bunga tu. macam ada cahaya plak bila sekali imbas tengok.

    Reply

    • Muhamad Azman Ishak
      27/09/2011 @ 12:46 am

      cahaya tu hasil BOKEH pantulan cahaya langit kene ke air tempat lili tu bertakung.

      Reply

  7. Dari dunia online turun ke dunia realiti bersama @kujie dan @azmanishak dirumah kakjie
    26/09/2011 @ 2:54 pm

    […] pula anak si azman tu amirul dan pun berendam di kolam, tengok entri ni seharian di kujie’s water theme park yang azman […]

    Reply

  8. arena84
    26/09/2011 @ 2:32 pm

    Wah..macam mini reunion bloggera je..
    arena84´s last blog post ..Maha Suci Allah. Pelangi Cantik di Puncak Gunung EverestMy Profile

    Reply

    • Muhamad Azman Ishak
      27/09/2011 @ 9:32 am

      reunion tu tak jugak kot.. pasal kitaorang bleh katakan pernah berjumpe jugak.. tadek terpisah mane pon… cume masing-masing berkenalan atas talian 😀

      Reply

  9. Fazreen
    26/09/2011 @ 12:35 pm

    ok fine kak jie tak jemput een..hahahaa
    Fazreen´s last blog post ..Sketchetik – Free Font by Ossi GustafssonMy Profile

    Reply

    • Muhamad Azman Ishak
      26/09/2011 @ 12:44 pm

      dah jemput… lol… awakkan #rockstar.. tak baca blog kak kujie la tu. dia dah jemput semua kawan-kawan datang umah dia.. haha kantoi kantoiiiiiii~

      Reply

    • Kujie
      26/09/2011 @ 12:44 pm

      kak jie jemput semua kt twitter dan update kt blog..sbb bkn open house…dia org yg nk dtg menziarah

      lain kali ye….yeeee
      Kujie´s last blog post ..Mereka Bukan Sekadar BloggerMy Profile

      Reply

  10. Kujie
    26/09/2011 @ 11:58 am

    ehhh… nak komen lagi

    gambar mak2 tu betul2 comel lah…sebab meriah je dengan warna² ceria – pink, oren dgn biru dalam kebun pisang! hehe

    Reply

    • Muhamad Azman Ishak
      26/09/2011 @ 12:21 pm

      tak berani nak publish muke masing-masing. nanti mengganggu privacy. maklum la.. semua mem mem comey-comey belaka.. kekeke..

      p/s: tetibe ingat cam citer industan tengah nanyi lagu dalam taman bunga kan..

      Reply

  11. mijie
    26/09/2011 @ 11:45 am

    1. aman kakjie sms pun tak berjawab…remaja memang suka bgn lewat muahaha

    2. memang terkejut sebab tersedia nasi ayam madu yg best, sampai je rumah kakjie terus mmengadap nasi ayam lepas tu makan pasta sup yg best

    3. memang orang2 dewasa tahu apa yg kita rasa atau nak ckp, tak perlu ckp pun dah tahu

    4. seronok kan tiup pelampung ben 10 tu pakai mulut je haha lain kali beli pam belon tu, mau semput nak tiup

    5. bukan kelaut pun aku bawak keter, pagi tu bersih rumah, cuci toilet basuh baju selesai dalam 11 lebih pukul 12.30 baru gerak…dah tu 1.30 sampai ok la tu…tapi mmg smlm aku bawa keter slow, 80-100km/h je haha bini aku bebel, time keter tak banyak bawak slow bila dah keter banyak bawak laju lak

    6. fahim sampai2 je tak nak makan bila tengok amirul dah berendam dlm kolam, fahim pun mmg cukup exicited kalau dapat mandi kolam…bila dah mula main kolam tak nak naik dibuatnya

    7. aku dan bini aku ckp sgt sweet apa yg intan buat mural kat dinding rumah tu…nyesal aku tak snap

    8. mak2 ni memang cepat peramah kan, boleh berborak walaupun hanya kenal sblm ni melalui online…

    9. aku jeles sbb tak capture moment masa bunga tu kembang, bila nak balik baru nak ambil bunga tu dah kuncup, yer yer kamera aku cikai je tak mcm sony hang

    10. tapi memang betul kan rumah kakjie kalau lepas pencen memang seronok duk situ

    apa2 pun memang best bila berkunjung rumah kakjie, siap sediakan bilik utk kami lagi nak solat and sebagainya, dah mcm rumah sendiri haha boleh masuk bilik, dapur n etc…maaf yer kakjie kalau perlakuan kami kurang menyenangkan

    lain kali rasa nak dtg lagi la rumah kakjie, best

    p/s : ok azman aci tak kalau komen aku ni ko anggap sebagai entri aku di blog so tak payah aku update blog aku hahaha
    mijie´s last blog post ..Selamat hari lahir sayangMy Profile

    Reply

    • Muhamad Azman Ishak
      26/09/2011 @ 12:35 pm

      1. Aman dengan aku pon senyap terus.. dah la no tepon dia aku tadek.. aku #tuit.. tak reply.. hangin betoi. haha.. padahal sekangkang periuk kera je pon dengan umah kak jie!

      2. Nko tau tak pe.. aku speechless.. kak jie kata tak buat masak-masak. so now bleh tengok.. sapa semata-mata nak datang makan.. maka dia tak datang.. bhahha… You’ll kantoi ok!

      3. Mijie.. nko bukan tua dari aku ke? Wachaaaaa!!!!

      4. Lepas pelampung kembung.. aku nak bangun rasa cam nak pitam.. demm~

      5. Bhahaha… ooo reasen datang lambat sebab kene dera atau redo dengan tugas harian? haha… but alleast.. ade gak geng wife aku nyembang..

      6. Fahim mula-mula takut-takut… lepas tu… dia la orang yang dok kocakkan air dalam kolam tu. haha!

      7. Banyak sentimental value kat umah kak jie.

      8. Mula mula masa jumpe kat negaraku.. masing-masing cam nak sembang.. but cam wife aku cakap.. scenes too crowded. so mood nak sembang jadi terbantut. pas tu masing-masing dok kelek anak.. lagi tadek harapan nak bergosip kan. haha!

      9. Ye la.. kamera aku tak mahai cam kamera hang.. wihite balance bleh adjust sesuka hati.. kamera aku tak mampu…

      10. ok.. segan gak.. dapat bilik sorang satu.. ahahaha… cam balik rumah mak mertua tetiba ok.. terasa cam keluarga sendiri *series tak tipu*

      p/s: aku tak kire ape alasan.. kau update gak blog kau hari ni.

      Reply

  12. Kujie
    26/09/2011 @ 11:45 am

    pokok pegaga yang penuh rumput tu nampak cantik dlm gambar ni..hehehe..nak kena jaga lek lok tu…nampak seni lah pula. kalau hari2 tengok macam tak de apa2 dah.

    lily kat luar rumah tu pun…eeee……….kesian pula tengok macam diabaikan kurang kasih sayang. rasa bersalah pula…..walai lilly purpleku!

    gambar last tu..hahaha..lampu pagar yg bergerutu…abaikan sebab tuan rumah buat sendiri bukan upah tukang pun.

    gambar mak2 kat atas tu comel²lah….

    Terimakasih korang sudi datang…serius sangat hepi sebab meriah…lain kali kalau bosan kt rumah tatau nak g jalan mana, singgah je rumah kak jie..kita lepak2 sembang2 bergossip

    Reply

    • mijie
      26/09/2011 @ 11:48 am

      walaupun yg kenal ialah kakjie, azman dan saya tapi si isteri2 boleh mesra dan berborak mcm masing2 dah kenal lama, hehe

      wife sy ckp memang best dtg rumah kakjie

      Reply

      • Muhamad Azman Ishak
        26/09/2011 @ 12:39 pm

        nanti sila buat perancangan untuk pergi ke air torojun umah kak jie ye.. hahaha

        Reply

    • Muhamad Azman Ishak
      26/09/2011 @ 12:37 pm

      suke tengok pokok pegaga tu.. lain sudutnya… memang cantik.. dengan seri-seri lalang yang menyibuk dalam pasu tu.. bertambah lak serinya… terjuntai sampai air.

      water lili kat luar memang cantik giler. sayang tadek macro lense. ni pon pakai lense 210. duduk jauh gile nak snap dapat result cam tu.

      pagar tu nak menggambarkan suasana yang cool and silence.. tapi sepatutnya ambik dari atas.. sebabkan kameraman dah penuh perut.. jadi dia bantai jer tangkap. haha.. #tadekmotif

      Reply

      • Kujie
        26/09/2011 @ 1:40 pm

        rumput2 dlm pasu pegaga tu susah nak cabut..kalau cabut je..semua pokok dlm tu terangkat..ahahaha…. dlm tu bkn ada tanah lagi, semua akar pokok

        giler kita komen…mcm chat
        Kujie´s last blog post ..Mereka Bukan Sekadar BloggerMy Profile

        Reply

  13. Sham Hardy
    26/09/2011 @ 11:36 am

    lawa gambar bunga lily tuh

    Reply

  14. syafiq_lomotech
    26/09/2011 @ 11:25 am

    maap puan kujie sebab gagal menghadirkan diri walaupun dah dijemput acap kali.
    minggu lepas sebab nak ke pahang.
    minggu ni nak ke sabah pula T__T
    dan terus ke terengganu kerana konvo.

    mungkin satu hari nanti dapat jumpa 😀

    apa pun saya suka gambar bunga itu wahai enche’ gaban 😀 chantek nian sekali.
    syafiq_lomotech´s last blog post ..Rotan 36 KaliMy Profile

    Reply

    • Kujie
      26/09/2011 @ 11:46 am

      Kak Jie tau..sebab minggu lepas kot ada baca shedule awak tu yang sibuk ke sana sini dalam twitter.

      BIla -bila masa datanglah…tak ada perayaan apa2 pun tak pe
      ajak je dua tiga – bukan jauh sangat pun dari KL

      Reply

    • Muhamad Azman Ishak
      26/09/2011 @ 12:43 pm

      bhahaha… jawab la hang dengan kak jie. lololololol…

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge