23 Comments

  1. Azman Ishak
    31/03/2010 @ 9:36 pm

    owh owh owh.. saya pon baru belajar jugak.
    same same orang baru la kita kan.

    P/S: welkam to the self hosted clob. best kan? bebas betoi. :sengeh:

    Reply

  2. Azman Ishak
    27/03/2010 @ 9:08 pm

    dah cube buat local webserver ke? boleh test local dulu
    sebelum upload template tu ke internet :hehe:

    Reply

  3. EiNS
    26/03/2010 @ 3:37 pm

    Elok buat width=100% baru gambar akan resize sama padan ngan content wrapper…baru nampak lagi smart
    .-= EiNS entri terkini blog ..Magatheme – free minimal wordpress theme =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      27/03/2010 @ 9:12 pm

      ye ke bro? kalau 100% dia terkeluar tak dari border template?
      so kalau kita buat image width=”100%” & height=”100%”
      macam ni gambar boleh jadi penyek tak? Please plase.. info sket :sengeh:

      Reply

      • Anarm
        27/03/2010 @ 9:29 pm

        set width 100% je man.. height x yah.. nnt die auto ikut saiz gambar.. 100% tu means die penuhkn lebar ruang content..
        .-= Anarm entri terkini blog ..Edit theme WordPress di localhost =-.

        Reply

        • Azman Ishak
          31/03/2010 @ 9:35 pm

          ic ic. erk.. tak nampak macam kepenuhan ruang dalam
          template tak? space tadek. so aku prefer 90% jer dari
          jumlah keseluruhan lebar template entri. itu just
          pada pandangan dan minat aku la. lain orang lain cara.
          tapi apa pon thanks for sharing beb :bangge:

          Reply

  4. wazy
    25/03/2010 @ 6:38 pm

    salam bro,

    owh guna css ni ok gak eh,kalau kita edit kat media setting tu ,boleh jugak kan
    .-= wazy entri terkini blog ..Streamyx Oh Streamyx Part 2 =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      27/03/2010 @ 9:11 pm

      betoi betoi.. tapi kalau ade template lagi kecik dari
      yang ditetapkan kat media? same jugak, kita still
      nak godek lagi sekali seting tuh.

      lagipun tips ni untuk yang suke main css. just
      nak sharing jer.. sebagai rujukan diri sendiri.
      maklomla aku ni cepat lupe.. haha :lawak-gile:

      Reply

  5. Luke
    25/03/2010 @ 6:20 pm

    Wow nice tips bro.So lepas fix css tu,kalau aku nak tukar theme,tak akan ada lagi masalah size image la kan?
    .-= Luke entri terkini blog ..Ghathering Blogger di Dataran Pahlawan Melaka pada 28 Mac =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      27/03/2010 @ 9:10 pm

      tak luke. ini untuk kaki godek template je.
      kepada yang tak suke godek template,
      dia set kat media macam si Fazreen cakap
      kat atas, tapi kalau template tuh kecik lagi bordernye..
      maka sekali lagi jugak kene adjust width dalam media tuh :sengeh:

      Reply

  6. Sham Hardy
    25/03/2010 @ 8:56 am

    yay yay yay… azmanishak sudah menjadi css jedi! 😀 best best!!
    .-= Sham Hardy entri terkini blog ..Menanti Berita Baik Inisiatif Jalur Lebar Kebangsaan =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      27/03/2010 @ 9:08 pm

      aku baru padawan la bro. hang lain la.. :sengeh:

      Reply

  7. Anarm
    25/03/2010 @ 3:49 am

    hebat laa abg css.. keh3 :hehe:
    .-= Anarm entri terkini blog ..Edit theme WordPress di localhost =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      27/03/2010 @ 9:08 pm

      hebat wak lu.. aku dah tak tau ape nak taip kemarin neh.. :lawak-gile:

      Reply

  8. zaryl
    24/03/2010 @ 8:33 pm

    bro. nak dapat efek bayang kat imej tu macamana lak? :sengeh:
    .-= zaryl entri terkini blog ..Perubahan Diri Meniti Usia Kehidupan =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      27/03/2010 @ 9:07 pm

      shadow for image tu dia pakai image jugak la bro.
      aku rasa macam tak prektikel jer buat shadow macam tuh.
      sebab dah dua imej blog akan load. so jadi berat jugak la.
      aku dah carik code lain.. tapi kebanyakkan contoh kat
      pakcik google semua cakap mesti ade shadow image.gif <-- contoh. :wek:

      Reply

  9. zikr
    24/03/2010 @ 8:33 pm

    owh… kiranya gambar jadi lebih bagus dia punya pixel??
    .-= zikr entri terkini blog ..Mari berzikir! =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      27/03/2010 @ 9:05 pm

      tak jugak. ini just tak nak bagi dia terkeluar ni.
      ini untuk seting template. kalau media, cube tengok
      komen dari Fazreen kat atas. boleh terus je direct. :sengeh:

      Reply

  10. Fazreen
    24/03/2010 @ 8:18 pm

    lagi satu boleh setting kt media…letak saiz width image based on width template..then height biakan kosong..so gambar xkn nampak penyek ke ape..

    Reply

    • Azman Ishak
      27/03/2010 @ 9:04 pm

      owh ye ke? even kalau kita host image kat tempat lain?
      macam tuh ke? thanks for sharing ye :bangge:

      Reply

  11. kujie
    24/03/2010 @ 8:04 pm

    huhuhu…. kak jie jerit je kat twitter…help……..help………
    ramai je yg sudi tolong..hahaha
    .-= kujie entri terkini blog ..Sindrom Lulus SPM Cukup Makan =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      27/03/2010 @ 9:03 pm

      hehe.. skang ni dah tukar template lain eh kak jie?
      tak pe.. kalau ade ape nak mintak tolong… bagi le tahu.
      nak kene perbanyakkan latihan CSS. saya masih lemah. :sengeh:

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge