BigPicture: #IftarRamadanDenaihati – Alhamdulillah, terima kasih

Terima kasih tak terhingga kepada pihak penganjur.

Alhamdulillah baru sekejap tadi berlangsung sudah Majlis Iftar Ramadan Anjuran DenaiHati Network untuk para blogger-blogger. Sungguh tak terkata jumlah yang hadir. Menurut agensi REUTERS terdapat sejumlah 135 buah keluarga yang mendaftar untuk program bersama pada kali ini. Seperti biasa, dah kenyang makan nak ucap terima kasih kepada Tuan Amir Hassan aka Tuan Ilham ataupun Tuan […]

Barang yang ditunggu telah tiba – Ebook Teknik Asas Penggunaan dSLR dari AI MEDIA NETWORK

Barang baek... OFFER pon baekkk kotttt!!!!

Tanak buang masa.. tanak cerita panjang… sebelum aku nak lancarkan ebook ni, jadi aku nak mencarik sponser untuk EBOOK ni. Seperti yang semua sedia maklum, ebook adalah dalam BENTUK PDF. Oleh itu apa yang terkandung di dalamnya sebagai LINK, boleh di KLIK. Dengan ini aku nak buka peluang kepada dua puluh orang sponser kepada ebook […]

[SOLD-OUT] – SAMYANG 35mm f1.4 – Canon Mount

Up sekupang... bagi hangpa yang gile BOKEH tu terliuq

Ok oraite.. satu lagi lensa kesayangan terpaksa aku letgo sebab sekarang ni dah “under utilize”. Memang lens ni paling legend yang pernah aku guna setakat ni. Kemana-mana event aku pergi, lens ni masih belum mengecewakan aku. Sungguhpun lens ni adalah lens manual. Tiada fungsi AF. Nkorang boleh semak gambar-gambar aku sebelum ni. Item: Samyang 35mm […]

FOTOBESAR: Koleksi Pilihan Minggu Ini

Haiii... nama saya Ismet. Saya masih single.

Ini adalah antara koleksi pilihan yang nak aku terbitkan pada miggu ni. Pada mata aku, apa yang menarik dalam gambar ni.. bukan kerana sekarang bulan puasa.. dan kawan aku ni isap rokok…. ni gambar dua tiga bulan yang lepas la. Tapi yang nak dikongsi adalah, foto ni macam ter-popup antara latar hadapan dengan latar belakang […]

Misi Menjejak Durian Ko`diang

Durian kene tongkat. Besar sangat sampai dahan tak boleh nak tampung.

Seperti yang pernah aku rancangkan sebelum ni, setiap bulan kalau boleh aku nak keluar dari Kuala Lumpur. Tak kira la nak bercuti makan angin ataupun balik ziarah keluar. Alhamdulillah, bulan ni misi balik Kedah tercapai. Tujuan utama balik Kedah kali ni, bukan seperti rancangan Abang Jamil tauuu… Sejak dua menjak ni, cerita Abang Jamil lebih […]

Izinkan hamba kembang setalam

Muka Pakcik terpampang dalam Mingguan Metro 30/06/2013 satu muka surat taw. hahaha

Mau tak kembang kalau muke masuk paper. Sebenarnya aku nak ucapkan terima kasih kepada rakan-rakan dan sahabat yang aku kenal dalam dan luar talian. Sedikit sebanyak melonjakkan nama aku sejak kebelakangan ni. Entri ni kiranya rangkuman ucapan terima kasih kepada nkorang semua yang terlibat secara langsung dan secara tak langsung. Dunia kita ni bulat, untung […]

[SOLD OUT] – SAMYANG 14mm f2.8 ED AS IF Ultra Wide Angle (canon mount)

Lens Samyang Ultra Wide Angle 14mm f2.8.

Orang tanye aku, kenapa nak jual? Sebenarnya sebab aku ni jarang sangat main landscape. Beli dulu, konon-kononnya nak main wide la. Tapi, sebenarnya dunia fotografi aku masih belum pada landscape. Aku masih lagi sticking dengan Street Photo, Potret dan jugak MACRO. Pasal sebab kurang sangat-sangat guna lens ni, maka aku berhasrat let-go kepada yang betul-betul […]

Keadaan pulih seperti sediakala

wpid-IMG_20130627_193357.jpg

Alhamdulillah, sekarang dah masuk waktu maghrib. Hari ni jalan pon tak jem. Aku tiba awal di PPUM. Bila tengok langit… Lapangnye rasa nikmat Tuhan kan. Jom maghrib. Aku nak tunggu cik adik ambik anak-anak jap. Hallamakkkkk…. Along berak la plakkk… Sayang, pleaseeee help… Cepat sikit. Tadak tahan ini bau!!! Link to this post!

FOTOBESAR: Sekitar Perhimpunan Black 505 – Siri Padang Merbok, KL

Pemandangan ni, bukan pemandangan harian yang boleh kita lihat.

Sebelum sebarang komen dilemparkan secara tak bermaruah ataupun tadek akal, sila ambil perhatian, aku pergi sebab nak tangkap gambar dan nak tengok sendiri perhimpunan diadakan. Aku mengambil risiko yang mungkin akan membahayakan diri sendiri orang kata, tapi demi mencari kebenaran aku pergi jugak sebab nak buat penilaian peribadi. Jadi kepada yang rasa berbulu dengan perhimpunan […]

Lagi nak waktu balik, biasanya lagi sibuk

wpid-IMG_20130620_170104.jpg

Macam ni la rutin kalau kerja perbaik komputer, aka System Administrator. Kadang-kadang, nak makan pon tak sempat. Itu kalau nai time buzy. Kalau dah free… Tersangat-sangat la free pulak. Tak pe la, pengorbanan usaha dan masa kita, untuk keselesaan pengguna yang lain. Diaorang tau telepon dan komplen je kalau ada masalah. Kalau dah setel masalah, […]

Parcel yang ditunggu-tunggu telah tiba.

Macam biasa.. along dipaksa menjadi model aku. hehehe.. senyum terpaksa.

Setelah sekian lama menunggu, akhirna hari ni setibanya aku kat opis, HR aku telepon, katanya aku ade parcel sedang menunggu. YEESSSS kata aku. Aku dah tahu dah apa dia isi kandungan parcel aku pada kali ini. Elok je aku sampai kat bilik HR, kat situ jugak aku bukak. Wohooooo Photo StoryBook aku dah sampai. Betapa […]