110 Comments

  1. komengkiat
    03/12/2011 @ 2:51 am

    Ada hari ok, tapi jarang laa.. ada hari mcm kimak, haa itu selaluuuu sgt.. babiband betol. hah kan dah termencarut dah aku

    Reply

    • Muhamad Azman Ishak
      04/12/2011 @ 9:35 am

      hahaha… tau tak pe.. yang ok sekali dua jer.. yang tak ok tu memang selalu.

      Reply

  2. zia
    22/11/2010 @ 12:41 am

    me?guna celcom broadband gak..tp tempek kat astro satelite dish(yg lama tak pakai) then pasang kat bunbung n hala ke pencawang terdekat..superb!!!!!!!!!!!!!!!!

    Reply

    • Azman Ishak
      22/11/2010 @ 12:52 am

      gilak ah…. biar bettikkkkkk….??? hahaha.. pawer giler siot!

      Reply

  3. Erol
    10/03/2010 @ 7:50 am

    :marah: celcom memang tak guna! Kat area aku full line HSDPA tp lembab macam ****! Terluas dan tercanggih konon. Ptuih!!!

    Lepas tu try Maxis, ada full line HSDPA Maxis kat area aku. Laju gila. Leh dapat 3mbps++. Kalau slow pun dapat 300kb-500kb. Maxis the best bb yg aku pernah try setakat ni.

    Reply

    • Azman Ishak
      10/03/2010 @ 5:44 pm

      tau tak pe… macam tu la citernye dengan aku. padahal menara celcom tuh bukan jauh pon dengan umah aku. kat jalan semarak tuh. tapi line punye la gampang. tension dowh. ape ade hal. kita yang bayar.. so aku terminate jer la. daripada serabut sakit hati

      Reply

  4. ketam sesat
    24/02/2010 @ 1:26 am

    sepatut ya pihak berkuasa patut mengambil tindakan serius terhadap berukband celcom ni.kita bayar pakai duit nak dapatkan khidmat terbaik da la tu bulan2 keluar duit tapi servis cam haprak nama je unlimited 386kbps siap ada policy 5g pulak tu iklan punya la indah unlimited konon langsung tak nampak policy 5g tu puih!.masa time nak beli pandai pulak berukband celcom ni sorok policy bila da pakai kena pulak speed slow pergi complain kat berukband celcom ni cam2 ayat berukband ni hentam kat kita salah tu la bla2 macam2.habis je 5g policy haprak tu mula la mengacau ketenteraman hidup speed dari 386kbps turun ke 68kbps bila gi tanya apasal slow? berukband celcom punya policy pergh haprak rugi woi baik line telefon aku speed 56kb laju lagi ar langsung tak de usage.ganti balik duit aku penipu berukband celcom.

    Reply

  5. Azman Ishak
    04/02/2010 @ 4:05 pm

    sabor.. sabor.. hahaha

    Reply

  6. Free Backlinks
    17/12/2009 @ 7:18 am

    Hey cool looking blog but it’s a little weird looking in my K-meleon internet browser. Looks good otherwise!

    Reply

  7. Azman Ishak
    16/09/2009 @ 9:06 pm

    aku pon nak tutup line celcom dah lepas ni.
    malas nak pakai broadband bebanyak..
    tapi slow nak mampos. :tention:

    Reply

  8. zero
    22/07/2009 @ 12:31 am

    3g modem ade fair usage. tak silap sya 3g broadband maximum download bandwidth 2GB setiap bulan…klu exceed, mmg slow. Korang bertuah guna Celcom. Walaupun slow, tak lah seteruk maxis broadband aku. KadangΒ² tak blh connect. Ada bbrp kali, kat handphone ade tertera 3G tp bila cucuk modem dapat GPRS je. Akhir sekali, sya tutup line. Lg pon sya beli modem asing. Skang ni guna free wifi je kat restoran atau guna wifi streamyx kat rumah sendiri. Negara lain dah guna 7.2MB. Harga murah. Kita ni 3.6Mb; dah lah line mcm ciput, mahal lak tu bayar; siap kontrak 2 tahun. Sya harap Service Provider dapat atasi masalah ni dan dapat memberi layanan after-sales service yg lebih baik drpd sekarang.

    Reply

  9. Azman Ishak
    17/07/2009 @ 7:16 pm

    RM98 pon ade contract? hang amilk pakage dengan modem kot.
    hadoi ai.. aku dulu modem beli asing. masa memula seminggu
    memang best.. lepas tuh.. menjadi mimpi ngeri.

    P/S: aku pernah lempar modem broadband.. geram punye pasal..
    mujur tak rosak… demmm~ :tention:

    Reply

  10. Azman Ishak
    17/07/2009 @ 7:15 pm

    tau tak pe beb. sekarang ni plak simkad aku
    dah problem.. lagi la sialnye… kalau sumbat dalam
    modem… simkad gagal dibaca… yang peliknya kalau
    aku masukkan dalam PDA.. ok jer.. kan ke haram tuh~ :tention:

    Reply

  11. su
    17/07/2009 @ 3:49 pm

    Aku beli pakej RM98 punye…tapi kontrak 2 thn…memang servis teruk sgt…lembab nak mampus…tengok dlm broadband map area aku cover 3g & hsdpa…tapi memanjang dpt gprs….aku nak terminate broadband ni…..
    buat sakit hati je…. πŸ‘Ώ

    Reply

  12. Jim
    29/06/2009 @ 8:10 am

    aku baru ja sebulan register pakej Celcom Broadband. INDAH KHABAR DARI RUPA. kata 3.6Mbps.. alih2 speed bawah 10kbps ja.. macam SIAL celcom nih.. MENYESAL aku amik!!!..

    Reply

    • Azman Ishak
      28/01/2009 @ 3:16 am

      backup tuh memang backup… tapi
      kalau nak membayonye tadek sape nak
      backup ma… miahahaha… letih jugak tuh
      nak membayo sampai 2 tiga jenis internet
      berokband ni… berpeluh siot~

      Reply

  13. izz
    18/06/2009 @ 4:38 pm

    aku pakai celcom broadband ok je..laju je download upload..
    aku gune pakej 98..
    aku rase korang gune yang pakej 68 tu yg slow.. kan jauh bezanye 384kbps vs 3.6mbps
    tukar la ke pakej 98.. problem xde pon..
    aku pernah buat speedtest upload dgn download. upload pernah sampai 1mb download 2.9mb, tapi tu mase aku keje kt miri sarawak la.. kt kl ni mungkin slow sikit sbb ramai pakai,
    senang cite ikut kawasan la..
    tu pendapat aku la..

    Reply

  14. Penentang Celcom Burukband
    18/06/2009 @ 12:40 am

    kalau tak leh masuk yahoo dengan selcom berukband , cuba guna ultrsurf

    pastu set proxy ip 127.0.0.1 port :9666
    insyallah buleh.

    Reply

  15. wafiy
    12/05/2009 @ 12:08 am

    hi,syer dah stah0n pki celcom bb… taun lepas… pekh laju nak mammp0s… mas0k nak raya 0ut babe… abeh,nak 0n9 terbant0t.. pki pakej 98.00.. cam hampeh.. usage dier 5gb per month.. klu lebey d0wngrade speed jadi 128 kbps… yg tm dial up network lagi bagoih…

    Reply

  16. amerwafiy
    07/05/2009 @ 11:33 pm

    aku rate celcom broadband ni sebagai babe..
    disebabkan benda ni la aku jadi makin marah..

    *pernah dah sekali broadband aku kena baling. πŸ‘Ώ

    Reply

  17. eee
    04/05/2009 @ 10:25 pm

    aku dok kat usm guna celcom berok nih, rm68. tak tau apsal sejak 2 menjak ni aku langsong tak dpt nak online. nak kata adapter aku rosak ok jer bila aku blk kl. siot ah

    Reply

  18. asbesstos
    02/05/2009 @ 10:19 pm

    thanks bro..aku faham sikit-sikit segala masalah yang bakal aku alami..sebab aku baru beli celcom broadband tadi tgh hari..so akan active ari isnin atau selasa ni…aku xde pilihan..sebab rumah family mmg guna streamyx and mmg laju..sonok je guna tenet…tapi bila dh duk kl kerja ni…xkan nak g panggil pasang streamyx kat umah sewa ni kan…bukan kekal pun…so..kenalah amik broadband plak tuk aku wat keje2…hope aku tak semalang korang..huhuhu..

    Reply

  19. azmi
    10/02/2009 @ 4:18 pm

    Aku memag freustlah dgn service celcom ni, aku punya signal punyalah full bar,tapi acces internet mcm sial jer….Dan pulak aku baru terminate maxis 3g dan ambil celcom, kononnya lebih better dari maxis…pakwjlah aku ambik RM98…aku rasa nyensal lak ,sbb maxis aku dulu lebih laju dari dari celcom….yang signal aku ni WCDMA apa hah..! kalau maxis HSDPA…

    Reply

  20. zahari
    31/01/2009 @ 7:02 am

    salam….z tak pueh ati lagi nih…untuk pengtahuan sekang nih aku tengah online guna maxis unet,,,bukan maxisbb…baru petng tadi subscribe on the spot VAS unlimited 3g dari maxis pada simkad telefon aku…line setakat nih bleh tahan…kalu mampu steaming youtube tanpa sangkut tuh…kira ok la tuh…malas nak ambik maxisbb nanti kena kontrak plak…kalu line laju takper gak…kontrak 10 tahun pun aku sanggup…test jer lah dulu….kalu tak leh gak aku paki opis nyer jer lah….heheheeh
    atau ada sapa2 yang tau jenis spesis berokband yang balik bagus???

    Reply

  21. zahari
    31/01/2009 @ 6:55 am

    aku tak pueh hati lagi nih….benarnya dah lebih 10 tahun aku tak berurusan dengan celcom dan telekom ….semenjak bengang dengan service celcom suatu ketika dulu…pada masa yang sama jugak aku bengang ngan telekom time dok guna pablic pon sekitar 90-an….pendek kata,pada aku telekom punyai rekod buruk dalam sejarahnya dan celcom punyai sejarah pengencingannya yang tersndiri.
    bila tiba 2009…aku dah lama dengar org sibuk2 pasal broadband…so kerna aku pun ada keperluan, nak la cuba…dan mengikut kajian yang aku buat…aku pilih celcom kerana kelebihan dan peralatan yang diorang ada bersama telekom.
    haku ingat diorang dah berubah selepas 10 tahun…rupanya masih tetap hampeh cam dulu…
    telekom@celcom pada aku punyai kemampuan yang cukup besar pada aku dibandingkan dengan saingan yang lain….cuma kelemahan pengurusan dan kerenah birokrasi menjadikannya tidak disukai kebanyakan orang.
    banyak masalah timbul…kadang2 line telepon pun takleh pakai sampai dua tiga hari…bila telafon dia cakap semua ok, takder masalah….diorang malas nak ambik tau apa masalah kita…tapi diorang suka ambik tau pasal duit kita…
    nampaknya aku akan tinggalkan telekom@celcom ni selama 10 tahun lagi…

    Reply

  22. zahari
    31/01/2009 @ 6:41 am

    dah masuk bulan kedua haku pakai celcom bb,pakej 98 lagi, kini kecelakaan celcom makin terasa…talipon custeme servis pun tak guna,,,diorang memang takkan dapat setelkan…puncanya senang saja…celcom kutip duit tanpa mengira besar mana kapasiti yang dia ada….haram jadah.dok kat tengah kl 500 meter dari menara celcom ,line 3g full bar….. connection masuk dengan cantik…nak akses ke intenet tak dapat…sial nyer celcom…aku rasa cam nak rampas airbus 380 dan rempoh menara celcom kat jalan semarak….

    Reply

  23. humbleandmodest
    28/01/2009 @ 3:45 am

    haha!
    aku da ada pengalaman xbayar brodband 3 bulan…
    best giler…
    hishhhh~

    Reply

  24. humbleandmodest
    28/01/2009 @ 2:39 am

    atleast ko da ader backup…
    kalau brodband aku down aku tutup pc….
    hohoh~

    Reply

  25. humbleandmodest
    28/01/2009 @ 1:43 am

    1 malam masa aku nak buat kerja tahap brodband hampir sama dgn wifi utm yg pernah aku maki hamun dulu…
    tp ptg ne sgt laju weh…..

    Reply

  26. Azman Ishak
    26/01/2009 @ 2:09 am

    abis… semua orang berebut ambik pakage
    RM68.00, so pakage mahal tak berapa nak laku,
    then marketing strategy la… buat gangguan untuk
    user RM68.00…. hahaha…. welll see???

    *unsur fitnah nih hahaha.. tapi hati aku berat
    menyatakan sedemikian. Merket Strategi beb…
    you’ll kne paham…

    Reply

  27. Chempaka
    26/01/2009 @ 1:49 am

    Sebelum ni aku pki umobile gak… Ok jer… Apa sudah jadi sama itu celcom…
    Ramai sgt org pki la 2.

    Reply

  28. Chempaka
    26/01/2009 @ 12:51 am

    Aku bru je test balik celcom berokband aku td… Gila menyakitkan hati… Smpi berasap kepala aku menahan marah…

    Reply

  29. hydir
    25/01/2009 @ 11:49 pm

    mungkin sbb ko dok KL kot..
    byk sgt frekuensi di udara .. heh

    anyway … aku guna Celcom Broadband kat Ipoh dgn kelajuan HSDPA xde sebarang masalah .. boleh cecah sampai 2.5 mbps …

    boleh masuk semua yahoo! base dan semua site …
    celcom ko palsu agaknya .. haha πŸ˜€

    Reply

  30. Azman Ishak
    25/01/2009 @ 8:14 am

    woraite…. nanti ade mase insyaallah kiter berjumpa.
    *ngantok ar… nk tidok~

    Reply

  31. Azman Ishak
    25/01/2009 @ 7:09 am

    canggih-manggih betoi la nkorang sekarang ni.
    ape ape pon semoga bertambah maju…
    erk… nanti kalau free-free bleh ar kite
    sembang panjang ok~

    thanks… kalau datang KLCC jangan lupe inform
    aku… kekekeke.. mane tau, kot kot free… bleh le
    lepak minum-minum πŸ˜€

    Reply

  32. skid
    25/01/2009 @ 12:03 am

    betul tu..jgn kerana pakej RM68 ini murah,mereka abaikan…yang paling penting keperihatinan mereka pada pelanggan…

    Reply

  33. skid
    24/01/2009 @ 11:02 pm

    Aku juga seorang pengguna Celcom Broadband…pernah gak kadang2 aku maki hamun ngan service celcom broadband ni…tp bila fikirkan balik…celcom broadband dah banyak mmbantu aku dalam melayari internet..=)

    Reply

  34. izz model terkemuka
    24/01/2009 @ 2:39 am

    mane ade tenet yg bagoes kat msia nih.. -.-“

    Reply

  35. Azman Ishak
    23/01/2009 @ 3:47 am

    hanep πŸ˜€ sekarang ni aku tengah membalas komen
    hang gune U-Mobile. Tapi setahu aku coverage die buat mase
    ni baru untuk Klang Valley… tempat lain tak berapa nak sure la.

    So malam ni U-Mobile tadek masalah la plak…. laju giler… bleh la
    daripada kejap disconnect kalau pakai Celcom… *just buat mase ni jer la
    besok…besok aku tak sure la kan… huhuhuh~

    *P1 WiMax tak pernah cube lagi… tak larat nak keluar duit macam aku
    pakai Izzi hari tuh… RM1.2k kene bayar cash… haram…. πŸ˜€

    Reply

  36. hanep
    23/01/2009 @ 3:38 am

    00o0o.. aku skrang ni pun ada masalah ngan celcom broadband ni, mcm2 peel dier buat.

    u-mobile best tak pakai? da try p1?

    Reply

  37. Azman Ishak
    23/01/2009 @ 3:34 am

    terima kasih haniff kerana memberi pendapat.
    tak per… skang ni aku pakai U-Mobile.
    aku sebenarnya suke tukar-tukar berokband… kalau
    yang satu ni lembap… aku pakai yang lain… cam tuh la..
    gilir-gilir…

    *kalau celcom ade problem… selalunya, U-Mobile akan
    jadi laju giler… dan sebaliknye~

    *nak tahu kenapa… kene tanye services…. aku pon tak tahu πŸ˜€

    Reply

  38. Azman Ishak
    22/01/2009 @ 6:53 am

    kekekek…. tak kesah ar bro..
    aku ni jer susah nak masuk ke blog kengkawan since
    celcom broadbad became berokband… siot jer

    Reply

  39. Ryehana
    22/01/2009 @ 6:39 am

    biaser la benda2 mcm ni…
    xde nak heran dah..
    lembab gila..

    Reply

  40. Chempaka
    22/01/2009 @ 6:27 am

    Ish geramnya aku… Knp xleh nk reply kt zarielnya comment…

    Delete aja komen2 aku yg tsilap td.

    Reply

  41. cendawanintim
    22/01/2009 @ 6:14 am

    uihhhhhhhhhhh, gambo tu nampak cam pelik ajer!!

    Reply

  42. zariel
    22/01/2009 @ 5:30 am

    wahahaha… aku nak komen tapi disebabkan aku masuk sini lambat.. semua point2 yang aku nak komen dah kena bedal… takpa la. janji ada gak komen dari aku πŸ˜‰ hehe

    Reply

  43. haritz
    22/01/2009 @ 2:55 am

    Broadband mmg macam tu munafik, iklan bukan main lg sampai ke bulan, baru satu daerah pun dah tak buleh cover. Aku sokong Berokband tu huhuhuhu πŸ™‚

    Reply

    • Azman Ishak
      25/01/2009 @ 8:18 pm

      baru bagun ar ni… keh keh keh..
      penat driving baru nak hilang…

      Reply

  44. hajar
    22/01/2009 @ 1:58 am

    saya pakai celcom broadband gak.. Tapi bayar rm98..
    Bajet kaye ar.. hhuhu.. abeh ptptn..
    Takde la slow sgt pun… Bleh tahan ar…
    ala… tukar la ambik 98.
    Tambah 38 je lagi..
    huhuhu….

    Reply

  45. Chempaka
    21/01/2009 @ 9:36 pm

    Oit ko kata aku gila… Ni sudah melampau dah ni… Wahahaha…

    Tidak… Aku xbleh nk lyan citer yg sama b’ulang2 kali… Bosan seyh…

    Dulu celcom laju jer, guna pun masyuk… Dalam hutan pun dapat. Skarang ni je cam hampeh… Tak tau knp…

    Maxis punya berokband plg aku benci skali… Tiap2 bulan kena byr rm138 tp servis mcm tahi kuda belang smpikan ym pun kdg2 susah nk bukak… Hampeh btl…

    Reply

  46. Azman Ishak
    21/01/2009 @ 9:26 pm

    beli ar… tapi aku tak sarankan… dah memang tahap
    berokband kat malaysia ni stended dialup. nak buat
    macam mane… dah la tuh… share IP… tak best betoi la.

    Reply

  47. Azman Ishak
    21/01/2009 @ 6:07 pm

    yup… tuh betoi… bukan stakat yahoo…
    RAPID SHARE pon jadik tak share ma… harem sungguh!!!!

    Reply

  48. Azman Ishak
    21/01/2009 @ 6:05 pm

    Mr. Tecaf,
    Thanks for the sharing. Tips no 1 tuh tak terpikir plak aku. keh keh keh…
    cam tuh pon boleh ek? Waaa… thanks a lot men…

    Bab penggunaan proxy ni aku kne berhati hati gak beb… kekadang proxy ni
    semua boleh bace ape kite taip. So kene waspada skit la…mane tau takut
    takut 1 hari nanti, kite careless… mase pakai proxy, password dan user id
    online banking pon dapat kat orang lain…

    Proxy ni masalahnye ade orang yang menjaga dan monitor segala
    mende yang kite buat dalam net. Aku risau duit kene transfer jer…
    tak pon, account domain kene takeover… huhuhuhhu… dangersssss~

    Ape-ape pon aku hargai comment. Sesangat bermakna untuk aku dan kengkawan
    yang lain… timer kasih πŸ˜€

    Reply

  49. aizat
    21/01/2009 @ 11:27 am

    slow ek? baru je becadang nak beli utk akak aku..hahhah,xpe bro, x jadi ar,, mungkin ko x gune prepaid celcom tu yg dorg marah,,sbb tu slow,dorang sabo ko,,hehh,, mmg kalo lambat,berokband ar sesuai,huhu

    Reply

  50. Tecaf
    21/01/2009 @ 8:25 am

    correction:

    Celcom broadband share Main IP, jadi jgn hairan kalau xdapat login yahoo.

    Reply

  51. Tecaf
    21/01/2009 @ 8:22 am

    Celcom broadband share Main IP, jadi jgn hairan kagin yahoo.

    Tips:
    1.Try berlambak server yang yahoo ada seperti china (yahoo.com.cn) yahoo UK (yahoo.com.uk) etc etc macam aku – yahoo.com.mx – memang aku boleh lepas selepas tapisan captcha.

    2. Guna Mozila>Option> try carik internet setting dan guna proxy. Proxy berlambak yang free kat google.

    Nak tahu kenapa celcom lembab sgt atau cepat banned? sebab kitapun adalah alat proxy akibat ‘perkongsian ip’ maharaja celcom.

    Heh.

    Reply

  52. Azman Ishak
    21/01/2009 @ 5:23 am

    wah… nko lagi giler kan… ops.. nko lagi terer kan…
    5 terus… aku baru sampai 3 jer… tak tahan laa… depa ni tipu.
    Kalau nak subscribe… mesti sain kontrek atleast 2 tahun.
    Menatang haram sungguh ar…

    macam nko cakap ar… time trial.. semua cantek… lepas tuh…
    indah kabar dari rupe.

    aku memang tak reti bersabar kalau tenet lembap…
    seure aku tutup pc terus then layan estro…
    tak pon layan DVD tengok citer ulang-ulang.. what the hell…. miahaha

    Reply

  53. Azman Ishak
    21/01/2009 @ 5:12 am

    keh keh keh… siputmix + berokband = era internet masa kini.
    konon laa tuh kan… cam aram jadeh… menipu jer…

    nak boikot???? kalau ade ISP lain selain dari yang ade ni… sure aku
    rase aku nak boikot. Tapi masalahnye… depa ni semua dari asas
    yang same jer…

    kompeni yang sama cume tender open kat orang lain jer…
    tak gune.. dalam erti kate lain… nama syarikat jer lain… tapi
    mutu dan kualiti still same maa!!!

    Reply

  54. Azman Ishak
    21/01/2009 @ 5:05 am

    ek eleeeee… keh keh keh.. pakai streamyx pon kekadang orang panggil
    sipotnyx. so tak tau la… umah aku skang ni umah sewa.
    So tak bleh nak subscribe streamyx. memang nak subscribe.. tapi
    umah sewa ni dah kene blacklist. Sebab penyewa sebelum ni tak bayar
    bill talipon… lepas tuh TM.Nut suh aku bayar kalau nak register streamyx.

    haram jadah… tadek maknenye. bodoh betoi kan… orang lain punye
    hal… apesal plak aku yang kene bayar… mengong.

    Reply

    • Azman Ishak
      22/01/2009 @ 2:46 am

      Well…. see… kan dah kate… hanya untuk pengguna berokband yang berharga
      RM68.00 sebulan mengalami masalah… not fair ma…

      Cik Hajar… hehehe promote le plak… tak nak aku… RM98.00 pergh… banyak tuh
      beb… RM30 balence tuh boleh belanje 2 3 hari ma… bajed…. bajed πŸ˜€

      Reply

  55. Chempaka
    21/01/2009 @ 4:51 am

    Wahaha… Mmg sgla lembab berokband ni. Aku pnh pakai hmpr semua yg ada :-

    Maxis
    Celcom
    Streamyx
    U-mobile
    P1 wimax

    Tp kesemuanya lembab thap cipan… Ms time trial smua laju pas2 hampeh…

    Tp satu je la berokband ni byk ajar aku ttg ksabaran… Hahaha…

    Reply

  56. Azman Ishak
    21/01/2009 @ 4:36 am

    jawabnya nanti sampai surat merah laa…
    miahaha….

    “Notis Pemberitahuan”
    Berhubung dengan perkara diatas… dimaklumkan bahawa,
    jumlah tertunggah en *** telah mencecah ke RM10k.
    Kalau tanak bayar.. nanti kami hantar surat lawyer.

    sindiri mau ingat ar tuh πŸ˜€

    Reply

  57. Azman Ishak
    21/01/2009 @ 4:33 am

    bukan macam tuh menteil….
    kesemua ISP kat Malaysia ni aku bleh katekan tak mencapai
    tahap, kecuali nko ni seorang pelanggan Executif. (bayar mahal)
    kalau stakat nko pakai pakage murah… macam ni la jawabnye.

    Dalam beberapa ISP yang pernah aku langgan… Celcom masih
    dikategori terbaik berbanding yang lain. Seburuk-buruk Celcom…
    adalah sebaik-baik ISP yang lain… ni secara ikhlas aku kasik taw…
    (Celcom tak bayar pon aku promote die) πŸ˜€

    Tapi aku still tak puas hati sebab pengguna yang bayar murah
    diperkecik-kecikkan…. hina betoi….

    Reply

    • Azman Ishak
      21/01/2009 @ 11:18 pm

      wargh… bleh masuk ke spam… apakah aku ini
      se-ekor BOT??? keh keh keh… ok deen… thanks..
      aku nak pg check hang punye reply…

      *dah jadi rutin… tiap blog aku coment.. mesti aku nak
      nengok balik… hahahaha… abes laa nko πŸ˜€

      Reply

  58. cybernetics mind
    21/01/2009 @ 4:33 am

    hemmm…tau tk per
    tu laa pasal kdg2 aku tk online
    pasal mnder2 cam ni laaa
    memang berokband sungguh πŸ˜›

    streamyx pon adib beradik tu laa..
    patutnya sipotmyx…hehehe

    aku hengat lagi satu info..
    yg mengatakan bhw
    speed broadband kat M’sia ni
    hanya setanding dgn
    speed dial-up di New Zealand

    so…apa yg patut kita buat..???
    boikot ker..??
    tak kowt….aku tk sanggup..hehehhehe
    [ciri2 blogger tegar / pentenet tegar
    yg makin parahhhh]

    Reply

  59. Azman Ishak
    21/01/2009 @ 4:27 am

    wahhahahahaha kenyataan berunsur SEXY…. wiwittt…
    encik Celcom.. kalau nak tangkap… nko tangkap mentel…
    sebab die mencarut dalam blog aku… miahahahaha

    *weh… pasal hosting tu.. jom le join kiteorang.
    aku dapat tau En. Megat pon pakai hosting yang same dengan aku.
    hosting base on local site… laju seh… target aku cume local
    reader.. sebab blog pon dalam BM…. martabatkan penggunaan
    bahasa ibunda… walaupon aku dah merojakkan pada keadaan
    tertentu… miahahaha~

    Reply

  60. kuro
    21/01/2009 @ 3:47 am

    huahuahua..tatau~aq xpnah pki celcom broadband…aq pki streamyx je..kalo tenet slow kat umah pon aq cam x heran sgt coz tenet usm lg sux!!

    Reply

  61. papa-itam
    21/01/2009 @ 3:18 am

    apa kata kita pulak buat bayar bil lembat-lembat…macam line
    dia orang…

    Reply

  62. meo
    21/01/2009 @ 3:09 am

    uiks, sy baru je plan nak beli celcom berokband. apakah?

    betulkah begitu rupanya? apakah?

    baru je nak support company ‘melayu’. apakah?

    Reply

  63. menteil
    21/01/2009 @ 1:45 am

    tu la hanginnyer…
    aku dapat on9 jer tetiba celcom wat palat pulak..
    tambah lagi ngan masalah hosting..
    adui..,
    merana beb!

    Reply

    • hanep
      23/01/2009 @ 12:40 am

      pakai proxy la…

      Reply

      • Azman Ishak
        21/01/2009 @ 9:52 pm

        huhuhuh… aku tak ar maksudkan nko giler…
        ni cume gilekan broadband ma… same ar cam aku.
        Tapi kan… maxis memang dari dulu aku takkan subscribe.
        dah la bayar mahai… services die selalu auto disconnect kalau
        nko IDDLE. wah… rugi la kalau nko tengah download…. kan?

        Reply

      • Azman Ishak
        25/01/2009 @ 8:40 pm

        keh keh keh… itu dah perkara wajib dilakukan
        setiap hujung minggu maaaa….

        Reply

  64. Kfadzli
    21/01/2009 @ 1:27 am

    Aku ingat aku jer yg sakit hati ngan celcom berokband nie….rupanya ader member hehehe….promosi macam bagus jer tp bila tel customer service, jawapan yg diaorg bagi macam hampeh!!!!mmg berokband betul…..nak tgk email pun byk ragam jgk….hai lah celcom….sorry sememangnya aku frust dgn perkhidmatan diaorg,tiap2 bulan aku arrr…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge