Tention giler bile mengenangkan mutu Celcom Broadband skang ni. Boleh dikatekan, kualiti dan mutu diaorang dah rupe macam ***** (edited on 04.10pm)

Lembap giler la~ Memulenye aku ingatkan aku sorang jer yang terkene kes macam ni. Upenye ramai lagi yang se-nasib dengan aku.

Kite skang ni semua nak kan kepantasan. Small metter macam ni bleh menyebabkan pengguna-pengguna macam aku rase seolah-olah diperdayakan ar~ Kalau macam ni la upenye… tadek makne la semua slogan yang diaorang dok gembar-gembur.

Aku ni adalah seorang pengguna kepada tiga jenis ISP kat Malaysia ni. Celcom Broadband, iZZi 4G Broadband (kononnye) & U-Mobile Broadband. Semua ISP yang aku pernah try ni, memang tottaly frusted. Sebelum ni Celcom tuh kire ok ar skit berbanding yang dua ekok lagi. Tapi sejak kebelakangan ni, memang mengecewakan.

Tambah mengecewakan apabila aku tak bleh nak masuk ke FlickR. Nak masuk ke FlickR nak kene login Yahoo ID kan…? So, Yahoo detect IP pengguna Celcom Berokband ni macam misc. bot yang harmfull… wah celaker la macam ni. Siap suh aku buat report kat Yahoo Center untuk declare IP aku bukan BOT…. W.T.F??? Even aku nak masuk Yahoo Mail pon problem…. giler~

Banyak blogΒ² dan website tertentu aku tak bleh nak browsing. Aku kat sini nak mintak maaf kat nkorang semua sebab tak dapat nak berkunjung ke blog nkorang. Jangka masa loading berjinggut-jinggut seh~

Aku tak bleh menerima alasan kalau Celcom Berhad cakap kawasan umah aku tadek HSDPA coverage. Kalau naik Rapid Train… baru 10 min ke KLCC + beratur beli tiket dan menunggu train…

Ade orang kate Broadband ni umpama:- Berokband @ Rubberband. So… nkorang plak???