46 Comments

  1. man
    10/06/2010 @ 11:30 pm

    macam mane nak contact brader @mx510 ?? twitter really confusing…. ader ym ker ape? berminat nh..

    Reply

  2. Frantz-Senpai
    26/05/2010 @ 5:09 pm

    best dan teringin nak pakai tapi memandang screamyx aku slow, so aku nak tangguhkan dulu project torrent flux nie..
    .-= Frantz-Senpai entri terkini blog ..KeyLogger: Apa anda perlu tahu =-.

    Reply

  3. mohdisa
    14/05/2010 @ 8:53 pm

    aku teringin nak pakai torrentflux ni, tp bila pk aku takda talian internet tetap lagi. kena tangguhkan dahululah jawabnya. hehe
    .-= mohdisa entri terkini blog ..Hidup Untuk Memberi : Jom Menang Acer Aspire One =-.

    Reply

  4. Amy
    23/04/2010 @ 12:15 pm

    terima kasih kerana sudi menjadi assisten komentor hehehe :bangge:

    Reply

    • Azman Ishak
      26/04/2010 @ 10:03 pm

      :wek: ate lantok le mike… :lawak-gile:

      Reply

  5. siputturbo
    20/04/2010 @ 3:59 pm

    kebanyakkan provider torrrentflux malaysia mahal dan oversell sbb depa lebih utamakan profit.

    8GB untuk RM20 adalah mahal dan kalau anda guna private tracker,memang sakit la dengan konsep 1:2 dan 2 torrent run at the same time (leeching/seeding) tambah2 lagi dengan restriciton upload speed yang diletakkan.

    cuba compare dengan harga torrentflux/rutorrent provider di sini

    http://www.customseedbox.com/plans

    75gb untuk RM38 dengan tiada sekatan untuk anda run berapa banyak pun torrent anda samada leeching atau seeding dan speed upload/download semuanya anda kontrol sendiri.

    sekadar untuk info.

    thanks

    Reply

    • Roslan
      21/04/2010 @ 9:32 am

      hehe aku rase ko salah anggap ni..8gb tu juz storage utk leech seed dlm server jer.. then nak download lebih dari 8gb tu sng jer..ko delete la data2 yg dah download..then up yg baru..download…then delete..then up yang baru…download…sebulan bleh cecah 1TB kalo giler download..dan aku pernah sampai camtu :cinta: mmg tak oversell…admin mmg monitor org yg abused..fully gerenti..ni tgk kat forum ni kalo tak caya http://forum.lowyat.net/topic/477026 kat situ dah 151 pages talking about torrentflux owner ni buat..believe or not… dan utk pengetahuan anda nak atau tak nak jer :sembang:
      .-= Roslan entri terkini blog ..Apabila Malang Tidak Berbau =-.

      Reply

      • siputturbo
        21/04/2010 @ 10:14 am

        aku tau bro,
        aku tak salah anggap.

        kalo ko downloader yg downlod dvdrip dan tak leeech seed dari privata tracker, ko akan heppi dengan 8gb tu.package seswai utk not so heavy downloader

        tapi macam mane bile nk donlot hd movie atau tv show@movie packs yg size die senang2 je cecah more than 8 gb skali donlot?? dan lebih2 lagi nak seed balik dekat private tracker dengan upload speed yg dicap 100@200@500kbps? ratio akan naik lambat dan kite akan stuck utk seed smpi ratio cukup 1:2 balik.

        link yg aku bg tu same macam provider dekat lowyat tu,cume die tak cap upload speed, storage besar bayar murah, takde restricition nak seed/leech brape torrent pun.server 1GB bandwith lagi. dan yg paling penting kite tau brape ramai yg share server tu dengan kita.kita ble tau server tu oversell ke tak. oversell server akan impak ftp donlot speed kita n download/upload speed seedbox tu ๐Ÿ˜‰

        most of users yg pakai seedbox provider dekat lowyat tu tau pasal seedbox overprice problem dekat situ, tapi depa takde choice sbb ramai yg takde paypal / knowledge utk purchase provider2 US/Europe yg far more cheaper. :wek:

        so far, aku dah 2 tahun pakai customseedbox, far more happy then using local seedbox provider. :sengeh:

        Reply

        • Roslan
          21/04/2010 @ 10:49 am

          hehe masing2 punyer kelebihan kan…so nak senang kene la mesra customer..tak gitu..hahaha..so far aku takde masalah la..admin tak cap pun upload speed..cikai2 aku dpt la 8mb leech ke server..kalo pki private torrent lagi laju la..huhu..mmg kebanyakan server sume euro.. em aku juz pki public server jer utk tflux ni..dan ade pakej utk private server..dgr citer lagi cun…huhu..ikut kemampuan dan kehendak masing2..rm20? beli topup bleh…tu skit jer..utk sebulan… :hehe:
          .-= Roslan entri terkini blog ..Apabila Malang Tidak Berbau =-.

          Reply

          • Azman Ishak
            21/04/2010 @ 10:44 pm

            rilek rilek brooo… :lawak-gile:

            Reply

            • faizalamin291
              21/02/2012 @ 5:47 pm

              Aku dah guner torrentflux ni since 2007. mmg sangat reliable. x kira la package yg mane pun. paling best private server die, bole share2 file dgn user lain. amcam?

  6. zikr
    20/04/2010 @ 12:20 pm

    alamak tak tahu apa nie… senyap jela… isk2 :bagus:
    .-= zikr entri terkini blog ..Achik Spin meninggal dunia. =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      21/04/2010 @ 10:43 pm

      torrent flux adalah server yang digunakan untuk download file torent yang besar gedabak. bile torrent flux dah siap download maka kita boleh download file dari torent flux menggunakan IDM. sungguh mudah dan cepat :sengeh:

      Reply

      • Azizuan
        27/04/2010 @ 2:48 am

        kalau pakai IDM tuh bole resume eh? tenet cam haram selalu..kalau direct download selalu spoil..that’s why aku suka pakau utorrent..even boleh effect speed, tapi boleh resume..pulak tuh pakai PC, lagi best..on ja selalu..tinggal terus..tunggu belon keluar ja..your download have complete..
        .-= Azizuan entri terkini blog ..Jimatkan Masa Meninggalkan Comment Dengan easyComment =-.

        Reply

        • Azman Ishak
          27/04/2010 @ 6:34 pm

          boleh.. torrent flux adalah server. dia downloadkan dulu untuk hang file torrent tu. memang cepat gile. lepas tu, dia akan muncul link dalam FTP. so copy link tu then download pakai IDM. memang sekejap je dah complete. tak perlu tunggu sampai 2 3 hari.

          Reply

  7. papaitam
    19/04/2010 @ 11:40 pm

    Azman tanya sikit untuk yang pengguna internet yang pakai broadband celcom atau maxis tak ada harap la untuk guna torrent ni..betul ke tak?kalau boleh.. berminta minta juga nak mencuba kalau tak boleh kecewa la ๐Ÿ˜ฅ
    .-= papaitam entri terkini blog ..Siapa dapat pangkah banyak dia menang =-.

    Reply

    • Roslan
      21/04/2010 @ 9:26 am

      boleh jer papaitam…tapi tgk pakej bro la..kalo ade unlimited (now takde da) bleh la..takut abis bandwith cpt jer..mmg boleh utk sume ISP malaysia :cinta:
      .-= Roslan entri terkini blog ..Apabila Malang Tidak Berbau =-.

      Reply

      • Azman Ishak
        21/04/2010 @ 10:43 pm

        terima kasih kerana sudi menjadi assisten komentor hehehe :bangge:

        Reply

  8. myadlan
    19/04/2010 @ 11:21 pm

    aku dulu pernah dengar gak pasal torrent flux ni.. tapi tak paham2 jugak. nice artikel.

    tapi nak kena beli hosting tu malas ๐Ÿ˜› duit lagi..

    Reply

    • Roslan
      21/04/2010 @ 9:25 am

      agak susah nak phm pada new user ttg bende ni..cume name jer torrent..tapi download pki IDM wit full speed ikut kelajuan internet anda :bagus:
      .-= Roslan entri terkini blog ..Apabila Malang Tidak Berbau =-.

      Reply

  9. Incik RestNrilekS
    19/04/2010 @ 11:14 pm

    Aha, ini satu entri yang aku tak boleh nak komen panjang2. Sebab kalau bab2 torrent ni memang dapat Spanar jer gred pengetahuan aku. Tak reti langsung. kekeke.

    p/s : Aku dah link balik ngan hang. :sengeh:
    .-= Incik RestNrilekS entri terkini blog ..No Rafiqin, No Kesatria Poyos, No Piala FA 2010 : Just Another Rojak : ) =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      21/04/2010 @ 10:42 pm

      aku ni tak pandai jugak bro. aku just tau macam mane nak gune jer.
      aktiviti menyedut tanpa batasan. ahaha :sengeh:

      Reply

  10. Azman Ishak
    19/04/2010 @ 11:00 pm

    hehe kalau nak cube, boleh terus hubungi @mx510. nama dia roszizul.
    contact dia kat twitter ye. dia ok je. aku tolong promote je. :sengeh:
    tadek komesen pon. just seronok-seronok menulis artikel.

    Reply

    • Azman Ishak
      19/04/2010 @ 11:10 pm

      rsanya ni dah salah paham. torent flux ni adalah server yang akan mendownload cerita yang ada di laman torrent bro. so cerita apa
      yang ade link di laman torrent, kita boleh suruh server ni sedut.
      dia ibarat macam torrent client untuk kita la. speed download
      dia lagi laju dari speed kita pakai torrent client kat pc kita.

      lepas server ni dah download cerita kita tu, kita pakai FTP
      untuk login ke server, then macam kes hang, kene rename
      dulu file tuh, baru boleh pakai IDM untuk download.
      speed download dia memang kaw kaw. tak perlu risau disconnect,
      pasal kita boleh resume dengan cepat je.

      Reply

  11. Azman Ishak
    19/04/2010 @ 10:09 pm

    ni master torrent flux. hahaha
    nape tak letak link tu kat sini.
    hadoi ai. senang aku nak buat
    preview. kang orang tanye aku macam mane
    aku nak jawab… letak link please.. aku approved kan. tq :wek:

    Reply

    • Azman Ishak
      21/04/2010 @ 10:40 pm

      aku terlupe la aini. biaser la usia dah lanjut memang macam tu.
      hehehe.. ape pon memang best tflux ni kan. privacy terjamin. :hehe:

      Reply

  12. wazy
    19/04/2010 @ 5:56 pm

    Teringin gak guna torrent-flux ni,huhu tunggu ade rezeki lebih skit la cmni
    .-= wazy entri terkini blog ..Driver Checker 2.7.4 =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      19/04/2010 @ 10:11 pm

      racun racung… amik jangan tak amik.. haha
      nanti internet dah ok jangan lupe contect je @mx510 tuh
      kat twitter.

      Reply

  13. Azman Ishak
    19/04/2010 @ 5:42 pm

    Privacy dijamin selamat. download apa saja.
    cume anda dengan admin je tau. admin tu pon
    dah puas mendownload. sampai tak tau
    nak buat apa dah dengan lambakan software & cerite. :sengeh:

    Reply

    • Azman Ishak
      19/04/2010 @ 10:11 pm

      pakai jaring kat mane? opis ke?
      sekarang ni yang mendownload torrent adalah dari
      server torrent. so dari server torrent, kita bleh trick,
      rename file sebelum download. itu pon kalau takut
      kantoi. boleh pakai FTP utk rename file. senang je.
      memang sangat terjamin privacy. series. :bongkak:

      Reply

      • Azman Ishak
        19/04/2010 @ 10:21 pm

        kat rumah pon jaring nk kacau ke? tadek privacynye.. dem jaring!!!
        kalau pakai Torrent flux, download je ape pon kat server torrent, then pakai FTP utk ubah nama, then pakai IDM utk download file tuh. depa pon tak bleh nak detect. sempoi kan.. depa (jaring) ingat depa pandai sangat.. haha bila dah complete.. kita rename balik file tuh.

        cth file dalam server torrent kita:- movie.mpg – 500mb
        then sebelum download kita rename pakai FTP:- image1.jpg – 500mb

        lepas dah siap download dalam pc,
        kita rename balik ke: movie.mpg

        macam tuh je. sapa pon tak tau kita download apa kan?

        Reply

        • Azman Ishak
          19/04/2010 @ 10:28 pm

          fakap la macam tuh. apa nak campur urusan orang.
          kita bukan meniaga dalam internet pon cerita tv series tuh.
          vavis la jaring macam tu kan.. haha…

          xceli aku selalu carik series tv kat sini:- http://eztv.it/
          hang carik kat mane bro? aku just layan CSI je. dengan
          super natural. yang lain tak larat nak ikut la. :sengeh:

          Reply

        • Azman Ishak
          19/04/2010 @ 10:49 pm

          huhu?? itu hak kita beb.. nonsense la kalau depa
          nak halang kan. lain kita buat jual secara langsung
          citer-citer yang kita download tuh dalam internet.
          memang tak patut la jaring buat macam tuh.

          P/S: aku ingat depa download sekali kot citer tuh.
          pasal tuh depa tak sound. hahaha

          Reply

  14. Wan Perlis
    19/04/2010 @ 9:45 am

    tak biasa guna torrent ni
    selesa dgn IDM
    .-= Wan Perlis entri terkini blog ..Perspektif Aku Tentang Isu Pembuangan Bayi =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      19/04/2010 @ 10:08 pm

      ni bukan torrent client beb.
      ni torrent server. nko sewa perkhidmatan
      dia untuk sedut file torrent. then dari server ni,
      nko download file yang dah siap tu pakai IDM.
      same je.

      Reply

    • Roslan
      21/04/2010 @ 9:23 am

      nama jer torrent..tapi engko download gune IDM..masih ramai yg tak bape phm ape itu tflux :gersang:
      .-= Roslan entri terkini blog ..Apabila Malang Tidak Berbau =-.

      Reply

  15. EiNS
    19/04/2010 @ 9:09 am

    Lebih suka download daripada rs, mu dan hotfile ๐Ÿ™‚
    Cuma kadang2 download torrent pakai utorrent 2.1, tanpa configure speed sudah laju kadang2 180-190kbps…

    mungkin akan consider torrentflux masa cuti nanti sebab nak download game2 pc cam assasin creed yang saiznya sampai 12gb…
    .-= EiNS entri terkini blog ..WordPress Hosting $ 3.50 /month Only (April Special) =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      19/04/2010 @ 10:07 pm

      minat betoi hang download game eh?
      RPG sekarang ni apa yang best beb? :kompius:

      Reply

    • Roslan
      21/04/2010 @ 9:22 am

      yup so far tflux ni mmg gune utk download file sebesar 40gb..dan dah pernah berjaya download file sebesar tu tanpa rasa takut broken file… :cinta:
      .-= Roslan entri terkini blog ..Apabila Malang Tidak Berbau =-.

      Reply

      • Azman Ishak
        21/04/2010 @ 10:34 pm

        aku tak pernah lagi nak dapat file besar gedabak macam tuh.
        tapi 8gb ni pon dah blur nak download apa pon tak tau. :lawak-gile:

        Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge