classique-koir-kebangsaan-malaysia-79
Memang teruja dan sangat mencabar tugas juru gambar. Low Light tanpa Flash!

Ini merupakan pengalaman kali pertama aku  menonton persembahan Koir. Dan… yang paling penting adalah, pengalaman menonton yang pertama disamping di atas tiket sebagai seorang media yang bertugas. Ia memang pada aku satu pengalaman yang luar biasa yang sangat mengujakan.

Untuk makluman rakan pembaca, persembahan “Classique” – Koir Kebangsaan Malaysia ni telah berlansung  pada 20 September 2014, semalam. Acara ini dianjurkan oleh Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara (JKKN), di bawah Kementerian Perlancongan dan Kebudayaan (KPK) Malaysia. Bertempat di Auditorium DBKL, Jalan Raja Laut, Kuala Lumpur.

Dalam konsert ini, telah manampilkan sebanyak 22 buah lagu dan menampilkan seramai 40 orang ahli Koir Kebangsaan Malaysia. Program ini merupakan satu lagi usaha JKKN dalam menyemarakkan industri seni suara tanahair.

Menariknya konset pada kali ni, KKM seolah diuji dengan disiplin nyanyian yang lebih mencabar dan menguji kemampuan dalam menghasilkan persembahan yang berkualiti. Kesemua lagu-lagu yang dipersembahkan adalah dipilih dengan teliti serta digubah semua dengan muzik yang lebih segar untuk disesuaikan dengan vokal Koir Kebangsaan Malaysia.

Tidak semua gambar dapat dimuat naik dalam blog pada kali ni. Jika anda ingin melihat versi penuh, boleh ikut mana-mana akaun sosial media AI MEDIA NETWORK di bawah.