123 Comments

  1. wildan
    18/03/2015 @ 4:25 pm

    Harus memiliki kamera yang bagus, kalau kamera biasa saja hasilnya akan kurang memuaskan.
    wildan´s last blog post ..Perbaikan Kulit Malam HariMy Profile

    Reply

  2. Mus
    23/04/2010 @ 8:47 pm

    fotografi memang best!
    aku pun gian nak ambik gambar!
    .-= Mus entri terkini blog ..Hari Ini Aku Ber’Blogspot’! =-.

    Reply

  3. Adhadi Mohd
    01/09/2009 @ 3:18 pm

    Jemput masuk kursus fotografi :- http://www.adhadimohd.com

    percuma je

    Reply

  4. samanosuke_04
    28/05/2009 @ 5:40 pm

    huhu, memang dalam wishlist akupun nak rembat dslr sebiji, tapi takde duit lagi, nanti duit biasiswa masuk… aku beli rr.. kat oversea memang satu keperluan dslr nie..

    Reply

  5. Azman Ishak
    26/05/2009 @ 6:27 pm

    erk… gambo tuh semua pakai Nokia N95.
    tadek edit. 100% pure kecuali aku letak signature watermark. hehehe

    Reply

  6. senapang
    25/05/2009 @ 7:12 pm

    huih..blom pakai dslr da nampak mcm pakai dslr da…
    klu da pakai dslr, gambanye agak2 jd mcmana la plak yek.. :hehe:

    Reply

  7. Kill-Vearn
    24/05/2009 @ 4:17 pm

    erm semat gambo2 yg kamo amek… dari dslr ke or ada edit2 sket? hehehe… aku masih lom mampu milikinya… tgk kwn2 guna jeles pon ada.. hahaa…

    Reply

  8. roll
    22/05/2009 @ 9:47 am

    dpt dlm 3 riban dengan full set accessories… ade promotion time tu, normal price dlm 3300 tu……..tapi memang berbaloi-baloi.. skrg tunggu nak study cara2 pro je..hehe, ilmu x cukup lg inside my chest :lawak-gile:

    Reply

  9. Azman Ishak
    21/05/2009 @ 9:22 pm

    muahahaha… banyak nye gile punye
    categori… ni baru betoi betoi gile kentang…. :hehe:

    Reply

  10. chekguBH
    21/05/2009 @ 9:17 pm

    gile fotografi takpe man..
    jgn gile isim, gile talak atau gile babi dah le yea…
    keep up bro!

    Reply

  11. Kak Jie
    21/05/2009 @ 8:15 pm

    juga sedang2 bercita2 nak rembat DSL juga
    nak pergi kursus fotografi kt Pertak

    Reply

  12. Azman Ishak
    21/05/2009 @ 7:15 pm

    nak dapatkan sebiji berpeluh beb…
    kalau tak kerana nak nikah.. rasenye aku
    dah lame pakai kot.. hahaha :gersang:

    Reply

  13. roll
    21/05/2009 @ 7:15 pm

    hehe….mmg best tu bro..aku baru sambar dslr nikon d5000, skrg ni mmg tgh explore, mcm2 function ada……mmg x tido malam..

    Reply

  14. haritz
    21/05/2009 @ 5:39 pm

    Mmf best guna kamera digital tp kalau kau pandai guna kamera analog mesti kau lagi puas hati hasilnya sbb semua kena adjust sendiri, semua manual. Payah gila ooo..! :wtf:

    Reply

  15. Azman Ishak
    21/05/2009 @ 1:55 am

    hehehe… sorry le.. aku pon
    dah statekan kat atas.. scale cume 600 x 600.

    aku mintak maap beb.. tak bleh nak upload
    image besar-besar… slow loading le tenet aku~ :hehe:

    Reply

  16. aizat
    21/05/2009 @ 1:54 am

    pergh..brader ni macam pro photographer ar..huhu..
    ni baru gune kemera fon,
    kalo gune dslr..ish ish..mesti meletup punye ar.
    canggih ar man..

    man, btol ke aeropama tu dah benti blogging?hehe..
    ajak ar die lepak, ble aku eksyen Man United dah champion :mrgreen:
    huhuhuhuhuh..
    daaa

    Reply

  17. spatt
    21/05/2009 @ 12:16 am

    moga ko dapat miliki DSLR secepat mungkin… 🙂

    Reply

  18. meo
    20/05/2009 @ 9:55 pm

    all the best!!!

    Reply

  19. Daddy Cool
    20/05/2009 @ 8:41 pm

    Waaaaa…jgn beli lagi…nanti daddy jeles nak mampus!
    But tahniah le…come and join the club…fotografi!

    Reply

  20. Roslan Nazri
    20/05/2009 @ 8:26 pm

    hehehe..ye la bro..abang aku ler tuh..die otai bhg len tuh..kih3..saje2 beli hobi baru katanya..tgk la arowana gold pun die beli bkn murah..org kate membiarkan duit megalir mencurah2 ke tempat len..gile gadget gak my bro tuh..hu3..ape lagi dah de geng sambar la satu bro..hehe..

    Reply

  21. Azman Ishak
    20/05/2009 @ 8:10 pm

    :sengeh: thanks beb.
    jadi freelance? isemen… blom lagi berkemampuan.
    memang bercita-cita..

    tapi ramai lagi otai-otai kat luar sana~

    Reply

  22. Minister Of Mind
    20/05/2009 @ 6:52 pm

    he3x…
    bak kata zariel…

    baru ko tahu…

    aku tambah lagi…

    baru ko tahu …ape yg aku tak tahu..ha3x..

    ps: pening bukan..?

    Reply

  23. HuRuL_AiNi
    20/05/2009 @ 5:21 pm

    aku minat gak ngan fotografi ni…tp xde modal lagi…hoho
    ari tu cakap2 ngan kawan aku yg mmg photographer juga, dia cakap perlu around rm4k utk beli yg kamera yg cam bagus tu…hoho 4k…lagi 2, 3 tahun la gamaknye….hoho

    Reply

  24. izz
    20/05/2009 @ 4:33 pm

    apsal sume nak dslr huh?? gwa pon nak jugak..

    Reply

  25. KampungBoy
    20/05/2009 @ 2:47 pm

    Gila kentang
    leh r jadik paparazi sukarela tuk
    majlis bersejarah aku akan datang
    amcam bro, beran??? :bangge: :hehe:

    Reply

  26. |1f34|-|1r3
    20/05/2009 @ 12:47 pm

    payah ape..mintak jer hantaran DLSR sebijik..iya dak ?

    Reply

  27. Syam
    20/05/2009 @ 7:52 am

    Dude,

    Ko lom ada DSLR sebijik lagi. Kalau kau dah beli, kompom blog ni ko tinggalkan.

    ps: satu tips untuk ambil gambar lanskap,pastikan horizon kau lurus. jangan senget2 nanti nampak mcm nak tumpah.

    Reply

  28. GM
    20/05/2009 @ 4:29 am

    Salam. Den pun baru nak mahirkan guna DSLR. nak kena baca camera dummies nih.. 😀

    Reply

  29. adol
    20/05/2009 @ 3:25 am

    guna hp je, gamba dah gempak… pandai ko tangkap…

    Reply

  30. Khai
    20/05/2009 @ 3:22 am

    ko mmg berbakat bro.. cayalah!! leh la amik gambar untuk hari perkahwinan aku nanti.. jeng jeng jeng… :gersang:

    Reply

  31. Dr House
    20/05/2009 @ 3:19 am

    Mahal gak nak ambik DSLR 1 yang bagus. Kamera point and shoot aku pun tinggal kat kg je. Kalau aku pk byk kali gak nak beli benda ni. Dapat D90 baru sedap.

    Reply

  32. topo
    20/05/2009 @ 3:04 am

    hahahha rasakan penangan DSLR.. hohoho

    Reply

  33. ubey
    20/05/2009 @ 1:58 am

    pergh… aku sempat pegang dslr member pun da berdarah hidung. tangah kumpul duit ni. sari singgit. agak2 ble dpt beli?

    Reply

  34. Roslan Nazri
    20/05/2009 @ 1:32 am

    hahaha..kenal bro roszizul kan dlm oldtimer bro man ni..my bro la tu….die pun ade beli dslr..waaa..teringin jugak nak satu..seronok sbb kat mkolej kediaman saya ada team2 fhotography diorg leh ajar…siot nyer… :mrgreen:

    Reply

  35. hajar
    20/05/2009 @ 1:16 am

    woh… chantek giler ar bro…
    terer…terer…
    kalau bli dslr memang xsie2 ar…

    skrg ni dah belambak sangat budak2 pakai dslr,
    budak2 skolah yg xtau pasal fotografi pun mak bapak diorg blikan dslr.
    kalau takat nak tgkp gambar memain pakai camera biase dah ar…
    Xpaham aku dgn bebudak zaman skrg… :tention:

    Reply

  36. BAGAK
    20/05/2009 @ 1:15 am

    boleh tahan gambarnya

    kena usaha lebih untuk dapatkan DSLR

    Reply

  37. azizan4444
    20/05/2009 @ 1:09 am

    ley pakai ng nokia n95 ke aplikasi tuh..
    ak x pna try r fotografi ni walhal N95 da kire ok..

    ak pndai msg n kol je..huhu

    Reply

  38. zai
    19/05/2009 @ 11:22 pm

    hehe..bgus..jgn brenti mnulis..
    sronok ade blog camni..bole bace bile boring2 tu..
    tp gmbr2 kat atas tu cntik2 ler..
    leh wat wallpaper dekstop pc aku..
    aku ambik eh gmbr tu bro..lalala.. 😀

    Reply

  39. KhairiL
    19/05/2009 @ 10:50 pm

    smart arr bro
    walaupun guna hp

    boleh la jd ‘freelance photographer’
    beli satu dslr pastu boleh bt duit

    hoho =)

    Reply

  40. Chempaka
    19/05/2009 @ 10:41 pm

    Waah menarik la… Bt la tutorial pasal fotografi

    Reply

  41. nikillas
    19/05/2009 @ 10:20 pm

    hah..!! lawa giler gambar bro amik.. tu guna camera je ke..!? siyes..??!!

    Reply

  42. zariel
    19/05/2009 @ 10:13 pm

    haha… kini baru kau tahu… :lawak:

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge