28 Comments

  1. wildan
    18/03/2015 @ 4:27 pm

    memang menyenangkan main photoshop.
    wildanĀ“s last blog post ..Perbaikan Kulit Malam HariMy Profile

    Reply

  2. pyda zaera
    13/04/2011 @ 8:34 am

    salam…sy lukis guna menual tp sy x pandai menggunakan photoshop.nak cantikan lukisan mesti guna warna kan…em….masalah nya x pandai menggunakan photoshop ni…dah naik sakit kepala memikirkan asyik x jadi jer….boleh bantu tak?

    Reply

    • Muhamad Azman Ishak
      16/04/2011 @ 10:13 am

      hehehe.. kalau nak main photoshop ni kene layer by layer.. dia tak bleh sekali harung terus nak warna :p

      Reply

  3. Blogger 2008 dalam kenangan | Ali-alridha.com/blog
    07/01/2011 @ 10:02 pm

    Reply

  4. najiwa
    08/03/2010 @ 3:01 pm

    kenapa tak balas………..

    Reply

  5. najiwa
    08/03/2010 @ 3:00 pm

    seronak juga………..

    Reply

  6. najiwa
    08/03/2010 @ 2:57 pm

    saya gembira la mewarna.bye……….

    Reply

  7. menteil
    16/01/2010 @ 5:18 am

    huhu… lamanya cik azman tak memberi tutorial… :kompius:

    Reply

    • Azman Ishak
      16/01/2010 @ 6:27 am

      rindu nak buat tutorial la menteil. tapi berukband aku ni kekadang tak bleh nak upload pic la. macam haram jadez gak. itu pasal tadek mood nak buat tutor :tention:

      Reply

  8. x-po
    16/01/2010 @ 1:50 am

    hoho aku lg la buta dlm sume bnda ni..huhu šŸ˜„

    Reply

    • Azman Ishak
      16/01/2010 @ 6:26 am

      bukan bute beb. aku pada asal tak reti melukis.. tapi kene belajar la. kalau dah minat… apa pon boleh kita buat. :bagus:

      Reply

  9. Nazz
    16/01/2010 @ 12:01 am

    Aku memang dilahirkan punya bakat melukis yang ajaib.. kalau aku lukis kucing mesti jd meja, kalau aku lukis motor jd selipar.. dsbnya lah.. hi hi

    Ko ada bakat melukis la bro..

    Reply

    • Azman Ishak
      16/01/2010 @ 6:26 am

      ye ye… memang ajaib bakat tuh. nak gak aku mengusha blog nko kalau nko dah melukis nanti.. hehehe

      P/S: macam mane lah agaknya kalau motor bleh jadi selipar eh? hahaha… nko buat aku pecah perot la beb. :lawak-gile:

      Reply

  10. yanmie
    15/01/2010 @ 11:42 pm

    kita x reti nk melukis2 nie…lagiklah nk kaler2 kt photoshop tu :sengeh:

    photoshop ada kt lappy tp jarang2, kadang2, sekali sekala, :lawak: guna.

    Reply

    • Azman Ishak
      16/01/2010 @ 6:24 am

      alamak beb. alang-alang photoshop dah ade dalam lappu tuh, godek jer.. hahaha bukan ade sapa nak marah pon. lagipon rugi la kalau tak guna… kan? :sengeh:

      Reply

  11. angah
    15/01/2010 @ 10:24 pm

    Angah pakai photoshop 7.0 je…

    angah pun masih belajar… sendiriĀ²…
    hobi je..

    Reply

    • Azman Ishak
      15/01/2010 @ 10:57 pm

      photoshop 7.0 angah? dah cube CS4?
      uncle (owh tuanye… ) uncle pakai CS4.
      kalau nak mewarna agak detail kene tekun
      sikit. memang makan masa untuk hasilkan
      satu artwork berwarna.

      nanti kalau ade masa free.. angah lukis dragonball ok? :bangge:

      Reply

      • Azman Ishak
        16/01/2010 @ 6:23 am

        :sengeh: hamboih hang… bukan macam tuh beb. aku suke kids yang pandai melukis. memang khusyuk layan depa. :bangge:

        Reply

  12. zamhero
    15/01/2010 @ 8:35 pm

    siap ada tanduk lagi.. dia nak jadi vempire.. hehehe..

    Reply

    • Azman Ishak
      15/01/2010 @ 10:55 pm

      ahaks~ biasa la.. kartun. apa pon boleh jadi. :lawak-gile:

      Reply

  13. Kujie
    15/01/2010 @ 8:23 pm

    angah tu otak kanan dgn otak kini dia berjalan serentak
    dia boleh pusing tangan kanan arah keluar, tangan kiri arah ke alam serentak
    ia pun skrg tgh lukis cara tradisi katanya, baru tangan gerak2..dia tak suka lukis guna pc

    dia minta nk ambil subjek art dlm SPM walau dia sains stream

    anak2…kalau benda tu elok, baguslah kita sokong

    Reply

    • Azman Ishak
      15/01/2010 @ 10:55 pm

      pusing tangan kiri keluar? tangan kanan kedalam? serentak? wahh… macam mane tuh? hari tuh angah tak buat pon? peliknye.. hahaha nak tengok. nanti upload kat youtube. uniknye…

      P/S: dulu masa sekolah cikgu pendidikan seni marah sebab tak amik subjek pendidikan seni masa spm. aku wakil daerah pertandingan melukis. juara plak. haha.. sekarang ni tadek masa nak melukis.

      Reply

  14. Roslan
    15/01/2010 @ 7:50 pm

    aku katrun aku tak tau..katun aku tau..huhu

    aku anime jer skg ni..tapi jgn suh aku lukis la..mmg dok hau setabok…hahaha

    Reply

    • Azman Ishak
      15/01/2010 @ 10:51 pm

      lukis katun ni dapat release tension.
      salah satu kaedah menteil terapi.
      tak kesah lawa ke idak.. janji feel kene
      syok sendiri. haha :sengeh:

      Reply

  15. Azman Ishak
    15/01/2010 @ 7:07 pm

    hehehe… saje buang masa. ni dah tahap bosan
    bila mengadap excel macam ape tah nak korek
    akaun tak tau satu benda asal usul.. pening wo~

    Reply

  16. blueblack
    15/01/2010 @ 4:20 pm

    cute apa kartun tu…
    aik…confusing.. knp ada tanduk yekk.
    spesis apa ni…
    hheheee…

    Reply

    • Azman Ishak
      15/01/2010 @ 7:10 pm

      alam kartun ni kite bebas beb. apa jer
      boleh jadi dengan katun. mate senget
      sebelah pon tak kesah… name pon katun
      so melukis kartun ni macam extract from
      the border la cenggitu kononnye :sengeh:

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge