17 Comments

  1. red One
    01/08/2011 @ 12:54 pm

    thx atas info ni..sama2 la kita beringat…takot gak klau terkena

    Reply

    • Muhamad Azman Ishak
      02/08/2011 @ 9:01 am

      tak rugi pon kalau kita mencuba kan?

      Reply

  2. zool
    25/06/2011 @ 10:42 pm

    Alamak.. aku dah masuk nama.. ko dah tau le password nanti.. huhuhuh
    zool´s last blog post ..Belajar Ruby on RailsMy Profile

    Reply

  3. phoenixstudio
    14/06/2011 @ 6:11 pm

    maybank2u dgn cimb dh implement security baru..
    masuk username dlu..pastu kluar gambar dlu..kalau cimb text..
    jgn xtahu…huhuhu

    **nnt ade la jgk phising site ikut yg baru pny..LOL
    phoenixstudio´s last blog post ..Laman web kerajaan Malaysia bakal di godam esokMy Profile

    Reply

    • Muhamad Azman Ishak
      15/06/2011 @ 11:06 pm

      ye ye… ni dari website baru. kalau nak tau..
      kotak password tu aku tambah. dia hiding pakai
      java script. lol~ opssss!

      Reply

  4. Cikgu Hairul
    13/06/2011 @ 10:43 pm

    Padahal kat web maybank dah ada dah amaran jangan bukak ikut email link. Gatal tangan sapa suruh. Bro kalau alamat web tu kita dah bookmark kat browser, ada kemungiknan tak kena pancing jugak?

    Reply

    • Muhamad Azman Ishak
      15/06/2011 @ 11:05 pm

      ar itu la.. pas ni nak buat parodi site pasal CPANEL plak haha
      bookmark? erm.. kalau kita bookmark dari valid sources.. tak mungkin
      kene pancing.. jarangnye terjadi kejadian aneh sedemikian.

      Reply

  5. zaryl
    13/06/2011 @ 7:00 pm

    ramai yg dh jadi mangsa penipuan.
    marilah kita sama-sama membanting tenaga dan usaha menggerakan kempen seperti ini
    untuk mengurangkan jumlah bakal mangsa dari terpedaya…

    mari kita, sebagai blogger Malaysia yang prihatin, bangun dalam mendidik atau menyedarkan seluruh rakyat Malaysia yang menggunakan internet supaya berhati-hati dalam setiap urusan online khususnya… marilah…marilah

    *letih taip ayat skema… tapi itulah yg aku maksudkan 😉
    zaryl´s last blog post ..Tutorial- Masukkan Video Dalam WordPress Text-HTML Widget Tanpa PluginMy Profile

    Reply

    • Muhamad Azman Ishak
      15/06/2011 @ 11:05 pm

      panjang giler komen.. terkedu kejap bro!
      ayat memang skema abis.. kalau kasik kat menteri
      penerangan.. konfem dapat naik pangkat neh.

      Reply

  6. Puteri Balqis
    13/06/2011 @ 6:38 pm

    Memang selalu dapat email dari MBB fake suruh update TAC,nama,password…semua tu penipu. Kena hati-hati sebab pihak bank tidak akan hantar email utk update akaun..

    Reply

  7. wazy
    13/06/2011 @ 4:49 pm

    benda ni selalu kita ambik mudah,main terjah je klik url tanpa usul periksa

    Reply

    • Muhamad Azman Ishak
      15/06/2011 @ 11:03 pm

      biasa orang syok kalau ade email porno. walaupon dah tercampak dalam folder spam. still jugak berani nak click.

      Reply

  8. syahrilhafiz
    13/06/2011 @ 2:27 pm

    ek pancing anak ayam ni memang terkenal. yang peliknya sy rasa kita ni lebih tertarik nak klik url la..HAHA

    Reply

    • Muhamad Azman Ishak
      15/06/2011 @ 11:02 pm

      best ape klik url.. lagi lagi url porn site. lol~

      Reply

  9. Affan
    13/06/2011 @ 2:19 pm

    yeah haha.
    macam2, ni pun salah satu cara nak hack fb, selain beberapa cara lain

    Reply

    • Muhamad Azman Ishak
      15/06/2011 @ 11:02 pm

      phising memang populer… walaupon kerap kali dah bank kasik tau.. still ade orang yang terpedaya jugak.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge