45 Comments

  1. aliffcullen
    01/06/2010 @ 10:40 pm

    waa…. aku lame dah meninggalkan dunia mirc….. sme jugak ngan mirc ke?? blog tuh ak dengar dah lain macam…. macam interesting je…. widget ke bro???

    Reply

    • Azman Ishak
      01/06/2010 @ 10:42 pm

      mendea alah ni still mirc. cuma jadikan dialog box jer. lepas tu chat pakai encription. so boleh avoid flooder dengan spammer. aku tak pasti nak teruskan projek ni ke tak. pening….

      Reply

  2. nemesis a.k.a HandsomeBoy a.k.a Jejaka^Misteri
    26/04/2010 @ 11:50 am

    nak buat ala2 java chat ke bro?

    Reply

  3. zamila
    01/04/2010 @ 6:35 am

    salam,

    cam ner nk tahu laman ni dah leh on….. :sengeh:

    Reply

  4. Azman Ishak
    29/03/2010 @ 6:40 pm

    tadek sapa hebat dalam dunia ni. kita bukan
    pencipta pon.. kita cume modified dari apa
    yang dah sedia ada. :sengeh:

    Reply

  5. Azman Ishak
    29/03/2010 @ 6:38 pm

    tau tak pe. sekarang ni kene mahirkan $regex dengan $token
    baru sealiran. kalau dok pakai %var jer.. hahaha.. sendiri pikir le :wek:

    Reply

  6. Azman Ishak
    29/03/2010 @ 6:34 pm

    yup.. masih dalam bikin.. kasih seting timer bebaek punye :lawak-gile:

    Reply

  7. Zala Wajik
    26/03/2010 @ 8:46 pm

    kalau bab-bab script encoding ni aku tengok mak aku macam terer je.
    C++ lah..Java lah.. aku baca pon dah pening kepala..

    mungkin kau boleh try tanya mak aku, ni blog dia:

    http://nurazzah8.blogspot.com
    .-= Zala Wajik entri terkini blog ..Hacker: "I’m Nice" =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      29/03/2010 @ 6:43 pm

      tuh advance script. IRC Script ni paling simple. :sengeh:

      Reply

      • zamila
        01/04/2010 @ 6:38 am

        sy ni x pandai sgt it, nk kata buta it x gak…leh email x bgtau sbb sy ni biasa dok join chat malaysiancare jer tp x best.

        Reply

  8. MQ
    26/03/2010 @ 8:37 pm

    adooiiiii……cheq taktau ape dia mirc nihhhh

    Reply

    • Azman Ishak
      29/03/2010 @ 6:42 pm

      tak tau tak pe… just guna jer bila dah relase nanti ok.

      Reply

  9. Ramdzi
    26/03/2010 @ 8:14 pm

    good job! :sengeh: :bagus:
    .-= Ramdzi entri terkini blog ..I Won P1 NetSecure! =-.

    Reply

  10. cik epal
    26/03/2010 @ 8:12 pm

    dah lama tak masuk mlrc ๐Ÿ˜€
    .-= cik epal entri terkini blog ..Saya suka tengok body awek saya . Cantik betol. Sungguh! =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      29/03/2010 @ 6:41 pm

      depa masih lagi aktif. tak caya cuba lah usha
      /server irc.webchat.org #kampung still havoc. :sengeh:

      Reply

  11. wazy
    26/03/2010 @ 6:14 pm

    wahh semoga berjaya bro,huhu nak gak try sosial chat ni nanti papehal bagitahu je ek,mana tahu aku leh tolong sikit-sikit :sengeh:
    .-= wazy entri terkini blog ..Streamyx Oh Streamyx Part 2 =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      29/03/2010 @ 6:41 pm

      insyaallah.. thanks. nanti bleh invite hang untuk jadi admin
      kalau berminat.

      Reply

  12. Sham Hardy
    26/03/2010 @ 4:24 pm

    pehhhhhh.. syabas sahabat! caya la ko boleh buat benda nih..
    .-= Sham Hardy entri terkini blog ..Menanti Berita Baik Inisiatif Jalur Lebar Kebangsaan =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      29/03/2010 @ 6:40 pm

      banyak lagi code aku blom tulis bro.
      safety code lagi.. rip code lagi..
      semua nak kene tulis. erk.. masalah aku sekarang
      ni mana nak hostkan server.. haduihhh :sengeh:

      Reply

      • Sham Hardy
        30/03/2010 @ 8:30 am

        errrrr… dalam azmanishak.com?

        Reply

        • Azman Ishak
          30/03/2010 @ 5:44 pm

          tak boleh la. server dia server ircd. bukan macam web server. lain bro. :wek:

          Reply

  13. khairil
    26/03/2010 @ 2:56 pm

    macam best…x sabar nak tengok hasil dia nanti ๐Ÿ™‚
    .-= khairil entri terkini blog ..Jom Membeli Belah Secara Online =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      29/03/2010 @ 6:39 pm

      insyaallah… cube je buat sesuatu mende yang baru.
      thanks ye :sengeh:

      Reply

  14. TMUkmkd
    26/03/2010 @ 8:13 am

    huh! aku tak reti script mirc. kalau tak memang aku dah join :sengeh:
    .-= TMUkmkd entri terkini blog ..SEdia dan Mara! =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      29/03/2010 @ 6:39 pm

      tak perlu pandai. cume perlu guna jer bila dah siap. :sengeh:

      Reply

      • TMUkmkd
        02/04/2010 @ 9:48 pm

        haha mirc bukan hanya untuk windows ke?

        Reply

  15. Kujie
    26/03/2010 @ 7:03 am

    zaman2 berchatting dah berlalu..hehehe :lawak:
    .-= Kujie entri terkini blog ..Ketawa Jarak Jauh Itu Harganya Sepuluh Sen. =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      29/03/2010 @ 6:38 pm

      kali ni bukan a/s/l ye.. hahaha :sengeh:

      Reply

  16. EiNS
    26/03/2010 @ 4:13 am

    Bro, nak program lagi efficient…cuba try test coding ntuk Adobe Air atau Silverlight…
    .-= EiNS entri terkini blog ..Florance โ€“ free premium wordpress theme =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      29/03/2010 @ 6:37 pm

      tak pandai la. boleh ajar tak eins? berminat gak nak belajar
      tapi basic tak tau :sengeh:

      Reply

  17. menteil
    26/03/2010 @ 2:24 am

    huhu.. gua support selagi mampu beb..
    *w/pun aku tak tau pape pasal script nie..
    .-= menteil entri terkini blog ..Tanah Kubur Itu Masih Merah Lagi =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      29/03/2010 @ 6:37 pm

      hadoi ai.. terharu giler dengan menteil.
      masalah sekarang ni. projek sulit pon
      ade pengubahsuaian code.
      mane satu la nak buat. kene plak
      kat opis nak siapkan preparation untuk audit lagi
      demm :tention:

      Reply

  18. Roslan
    26/03/2010 @ 1:35 am

    aku nak jadi tukang ban orang :hehe:
    ha aku nak skrip wat2 tulisan tu sume..wah3..mirc chatting coming soon.. :cinta:
    .-= Roslan entri terkini blog ..Apabila Malang Tidak Berbau =-.

    Reply

  19. zaryl
    26/03/2010 @ 1:32 am

    wohaa… hebat tu.berpotensi utk dikembangkan lagi…
    fungsi yg boleh diimplemen dlm blog sbg widget etc atau standalone?
    mungkin boleh dikembangkan gui utk lebih feel web 2.0?
    sekadar cadangan dari imaginasi sendiri.. hehe
    syabas bro ๐Ÿ˜‰
    .-= zaryl entri terkini blog ..Apa kaitannya Malaysia, Brunei Dan Minuman Keras? =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      29/03/2010 @ 6:35 pm

      nak buat widget.. rasanya saya perlukan sebuah
      server untuk jadikan dia sebagai blog widget.
      thanks for advance idea. mende pon tak release lagi. :gersang:

      Reply

  20. apiih
    26/03/2010 @ 1:19 am

    gile hebat la bro nih..ade social chat sendiri..pahtu ajak ramai geng2 blog join,kompom meletop…ahahahaha
    .-= apiih entri terkini blog ..Hotel Di Atas Awan!! =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      29/03/2010 @ 6:34 pm

      ecececece… mane ade hebat. nko pon pandai kan.
      lagi cakap orang hebat mendenye.. :hehe:

      Reply

  21. aman
    26/03/2010 @ 1:09 am

    tak sabar seh~

    Reply

    • Azman Ishak
      29/03/2010 @ 6:34 pm

      aku ingat nak buat blog irc sources code la :wek:

      Reply

  22. Anarm
    26/03/2010 @ 1:05 am

    hebat siot.. :gersang:
    .-= Anarm entri terkini blog ..Edit theme WordPress di localhost =-.

    Reply

    • Azman Ishak
      29/03/2010 @ 6:33 pm

      mane ade. gimik je lebih. mende cume biasa dengar.
      tapi buat pengubahsuaian jer. sesuaikan dengan peredaran zaman :sengeh:

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge