Dah lama nak ada domain *.Net. Blog yang ada sekarang ni terlampau banyak campur aduk. Oleh yang demikian saya bercadang untuk asingkan niche mengenai segala aspek berkaitan komputer dan internet kedalam AzmanIshak.Net. Untuk blog ini.. masih juga berfungsi seperti sedia kala.

Untuk pengetahuan, blog tersebut masih lagi huru-hara. Biasa la kalau blog baru nak muncul. Blog tersebut merupakan blog catatan peribadi saya mengenai perkongsian dalam hal ehwal yang berkaitan komputer, tech, gadget, internet dan semua berkaitan dengan teknologi. Tiada niat untuk nak lawan sesapa dalam perkara macam ni. Masing-masing diberi peluang untuk majukan diri. Jadi tak perlu terasa tercabar. Cuma perlu aturkan strategi untuk mencari identiti sendiri.

Blog tersebut di hostkan di NetMyNe. Agak fakap jugak hosting tersebut. Tapi dah dapat percuma, maka pakai saja lah. Dapat pon sebab saya pengguna Unifi Biz5. Maka diberikan sebiji domain dan 10GB hosting. Kapasiti setoran yang agak besar. Jadi saya boleh simpan gambar untuk kerja-kerja turorial dengan senang hati. Tak perlu lagi buang masa pindah-naik ke hosting luar.

Antara laman sesawang komputer yang saya minati adalah seperti:-

Sesungguhnya saya tak setanding mereka. Namun cuba untuk memperbaiki kelemahan disamping menambah apa yang masih kosong mengenai selok-belok komputer. Matlamat saya sekarang ni adalah menjadi pengatur-cara PHP dan MySQL dalam masa terdekat. Saya telah mulakannya sejak sebulan yang lepas. Itu pon sebab dapat hadiah buku PHP & MySQL.

Hari ni merepek agak kosong. Hanya nak menyampaikan hasrat bersyukur dengan perkembangan sekarang ni. Dapat jumpa anda..  ya.. ada di antara anda yang membaca ni kita pernah berjumpa.. berbincang.. tukar pandangan… semua cadangan dan pandangan anda serta segala input dan output yang diberikan amat saya hargai.

Terima kasih atas sokongan anda semua.

Nota: Kelautt… kelautt…. aku nak tulis lain.. tapi lain plak jadinya. Watermak kat gambar pon salah domain. Demm… mabuk ke ape?