Sample kalau dicetak sebagai booklet.
Sample kalau dicetak sebagai booklet.

Alhamdulillah, akhirnya siap jugak album ni. Memang aku saje buat bukan saje untuk mempromosi AI MEDIA NETWORK, disamping tu sebagai mengeratkan silaturrahim antara kita semua rakan blogger. Tema design adalah simple and clean. Aku tak berapa suka sangat FANCY² atau Album Berkerawang-Kerawang. Jadi aku harap, rakan-rakan menyukai. Kalau ada salah dan silap ataupon tak berkenan di hati, aku di sini mengambil peluang memohon beribu-ribu maaf.

Agaknye dah seminggu berlalu #SBDDB2013, tapi pada aku ianya meninggalkan kesan mendalam terutama bagi beginer bussinessman wannabe macam aku. Banyak input dan pengalaman yang aku dapat sepanjang aku join program yang DenaiHati Network anjurkan ni. Dann… kebetulan pada #SBDDB2013 yang lepas, isteri dapat kerja office hour. Jadi boleh la aku join sekaki. Bulan depan… dia akan bertugas shift semula. Maka pergerakkan aku pada cuti hujung minggu kembali terbatas.

Menjadi seorang jurufoto sambilan bukan merupakan tugasan yang mudah, lebih-lebih lagi bila nama kita diumumkan sebagai Jurufoto Rasmi sesuatu majlis. Dengan itu, setiap peluang membidik dalam ruang legar dewan di Hotel Singgahsana tu, takkan aku lepaskan macam tu je.

Rasanya aku dah semakin kelaut dengan cerita tah hape-hape malam ni. Owh ya, berbalik kepada album, anda semua boleh download PDF file ni, kemudian bawak pergi ke pusat percetakkan buku. PDF file ni dah di ENHANCED untuk tujuan percetakkan buku. Jadi anda tak perlu risau perkara2 seperti margin, bleeding document dan sebagainya.

Page Zooming ditetapkan kepada none.
Page Scalling ditetapkan kepada none.

Silakan download la ye. Jangan lupa sampaikan kepada kawan-kawan lain yang mungkin berminat. Kalau nkorang nak print sendiri, jangan lupa set tetapan Page Scalling kepada none (rujuk contoh dalam gambar di atas)

Album Seminar Buat Duit Dengan Blog 2013 – UPDATED by Muhamad Azman Ishak


Sedikit penerangan:

  • Format – PDF (printing)
  • Saiz keseluruhan – 32.4MB
  • Ukuran – A4 Landscape.