13 Comments

  1. shaharil
    17/04/2011 @ 5:44 am

    perghh.. memang berguna tips. Tak sangka dapat buka orang punya…. hehehe
    shaharil´s last blog post ..5 Blog Yang Paling Kerap Dilawati 2011My Profile

    Reply

  2. Freak Tips
    27/03/2011 @ 4:02 am

    baca post dan comment reaply di bawah membuat aku tersenyum.. selamat berhujung minggu. ;D

    Reply

  3. wazy
    26/03/2011 @ 7:08 am

    bagus entri ni
    ade part 2 tu,ermm kadang-kadang memang terlepas pandang benda macam ni
    tapi kalau pc kat rumah tak kisah sangat la
    wazy´s last blog post ..Cerita Lawak Untuk Hilangkan Tension Bekerja 3My Profile

    Reply

  4. Nine
    25/03/2011 @ 4:05 am

    sebab tu kadang2 kalo kat web penting2 tak nah remember password kat browser, selalu ingat d @pun salin ke notepad simpan dlm folder.bukan apa, password abis kuat kitag una yg sama jer, tak pun berlainan cuma 2 kali jer..mana tahu kut2 pc/lappy peribadi kita hantar kedai servis ker, kadg2 diorang nak trace password auto login jap jer..tu duk beringat gak..sekali tahu password satu abis semua ..kalau yg yg peniaya lah..kalau yg ok tu takpe sib baik kita hehe…

    Reply

  5. ardzham
    24/03/2011 @ 3:07 pm

    Kalau dah save password ada satu lagi cara dengan copy code javascript di bawah dan paste di address bar browser korang dan ianya akan menunjukkan password sebenarnya.

    javascript: var p=r(); function r(){var g=0;var x=false;var x=z(document.forms);g=g+1;var w=window.frames;for(var k=0;k<w.length;k++) {var x = ((x) || (z(w[k].document.forms)));g=g+1;}if (!x) alert('Password not found in ' + g + ' forms');}function z(f){var b=false;for(var i=0;i<f.length;i++) {var e=f[i].elements;for(var j=0;j<e.length;j++) {if (h(e[j])) {b=true}}}return b;}function h(ej){var s='';if (ej.type=='password'){s=ej.value;if (s!=''){prompt('Password found ', s)}else{alert('Password is blank')}return true;}}
    ardzham´s last blog post ..Gaduh – dimana kewarasanMy Profile

    Reply

  6. Kujie
    24/03/2011 @ 1:15 pm

    wei…wei..korang

    full stop bab ni, dah byk tisp keluar secara terbuka ni
    kak jie nak buat tutor bab2 sensitif gini fikir byk kali
    nak2 skrg ni dah detect host dar Royal Malaysia Police berkeliaran kat blog
    hahaha…..

    tapi mmg kelakarlah…. makcik SUPER ceruk dapur ni pun tau nak ‘selidik’ pw
    secara simple tu…bukan SUPER coridor
    Kujie´s last blog post ..Batu Belah Batu Bertangkup- Kau Telanlah AkuMy Profile

    Reply

    • Muhamad Azman Ishak
      24/03/2011 @ 1:52 pm

      kite pon pakcik-pakcik kutip sampah kat kolam klcc jer pon kak jie. tadek apa yang hebat kat blog ni. bhahaha..

      komen kak jie ni akan menarik perhatian pihak terbabit ni.. sebab letak perkataan polis. haha.. dangeres tu.. saya tak gune pon perkataan tu. lol~

      p/s; saya nak jadi orang super koridor.. tapi tak layak. jadi super daddy je la jawabnya.

      Reply

  7. Affan
    24/03/2011 @ 4:44 am

    Haha. Tu lah, tak ingat sangat die punya flow tu.
    Masa komen tadi malas pulak nak cekkan hehe.

    Tau kat bahagian option je, pastu pandai2 cari sendiri. sebab dulu pernah buat sebab dulu terlupa password 😀

    ps: antara perkara paling best kalau kita buat entry tips, tips2 yang kita tulis mungkin akan bertambah. Sebabnya, bila pembaca komen, selalunya mesti ada tips lain yang ditambah sebab kita terlepas pandang 🙂
    Affan´s last blog post ..Panduan Asas Menggunakan CommentluvMy Profile

    Reply

    • Muhamad Azman Ishak
      24/03/2011 @ 1:50 pm

      betoi betoi.. kengkadang.. kita tau cara macam ni.. ade orang lain plak tau cara lain.. tapi matlamat tetap satu.. nak share. hehe.. thanks again!

      Reply

  8. adamfaiz
    24/03/2011 @ 3:32 am

    Aku tetiba lost… (selalu sebenanrnya).. 🙂

    Reply

    • Muhamad Azman Ishak
      24/03/2011 @ 1:50 pm

      aku pon lost gak. tapi tak sampai la lost world

      Reply

  9. menteil
    24/03/2011 @ 2:20 am

    apa itu tercangang-cangang en azman? hehe…
    ini mesti cerita pasal blogger hanief eh?
    menteil´s last blog post ..Maxis10 – Jaringan Sosial dan Blogging Bersama Nexus SMy Profile

    Reply

    • Muhamad Azman Ishak
      24/03/2011 @ 1:49 pm

      hehehe.. erkkk hentah. no comment. saya orang miskin :p tak mampu nak bayar saman

      Reply

Leave a Reply to Affan Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge