Jenayah berlaku tanpa kida duga. Tak kira sama ada dipergunakan atau diperdaya. Baru kemarin, aku terbaca status dari kawan baik aku En Roszizul yang telefon bimbit dia kena sebat. Bukan dengan mat pet ke.. penyeluk saku ke.. Tapi ini kene sebat dengan budak perempuan. Haihhh macam-macam.

Hari ni aku dihubungi saudara Roszizul minta aku sebarkan cerita beliau kepada umum. Semoga kita semua mendapat pengajaran dan iktibar.


Dirakamkan dengan kamera Papago di kereta saya
Dirakamkan dengan kamera Papago di kereta saya

Kejadian ini berlaku pada 4hb October 2013 pada pukul 12.30 pagi. Sewaktu berada di kawasan PPRT Ampang Hiliran seorang gadis telah memperkenalkan diri nak pinjam handphone katanya dia mahu call mak/adik/kakaknya untuk passkan barang baju ke bawah dari atas ke bawah. (Tanpa menysyaki dan kesian niat mahu menolong, saya telah meminta) no telefon tersebut dan cuba mendial terdapat tiga no telefon yang diberikan cuba dial guna iPhone 5. Tapi tak dapat-dapat. Kemudian cuba pulak dial pakai iPhone 4S, baru dapat.

Lokasi terakhir dikesan.
Lokasi terakhir dikesan.

Untuk menyakinkan saya dia memberikan saya satu handbag katanya abang pegang kejap saya nak suruh adik saya pass barang . Kejadian berlaku tak sampai 5 min dia amik handphone tuh bercakap dan melarikan diri . Beg yang diberikan kosong.

Profile WeChat
Profile WeChat

Saya seterusnya melalukan Iphone IOS7 locked down protocol (Lost Mode) . Insyallah tak boleh nak activate balik selagi tak sync dengan apple ID. (Kebaikan IOS7) rujuk laman web Apple. Nombor yang diberikan pada saya telah link pada account WeChat dan Whatsapp (Di hubungi tiada reply) http://support.apple.com/kb/HT5818

Laporan Polis
Laporan Polis

Gambar penjenayah terbaik adalah seperti yang berikut. Di kabarkan dia berkelliaran di kawasan Tesco Ampang , Pandan Indah dan Ampang Hiliran. Satu laporan Polis Telah Dibuat bagi kes ini. Sekiranya anda mengenali pemilik no handphone ini (Nombor nombor ini bersubahat dan milik pencuri tersebut)

  • 012-3362664
  • 012-3277512
  • 012-7712991

 

Gambar profile - 1
Gambar profile – 1
Gambar profile - 2
Gambar profile – 2
Gambar profile - 5
Gambar profile -3

 

Gambar diambil daripada profile gadis tersebut. (Sebelum dia privatekan semua). Sekiranya anda mengenali gadis nih boleh inform saya segera melalui email darknforce@gmail.com. Gambar dirakam oleh camera Papago yang ada pada kereta saya

NOTA: Nilai moral jgn percaya sesiapa sahaja yang tidak dikenali ada kecemasan nak pinjam handphone anda walaupun dia beri handbag ke apa.