Canon 50mm f1.8 | Speed  1/125s | Aperture f2.8 | ISO 400 |  Manual Exposure
Canon 50mm f1.8 | Speed 1/125s | Aperture f2.8 | ISO 400 | Manual Exposure

Ini semua gara-gara dah berjanji dengan anak. Nak tak nak, terpaksa jugak bawak. Minggu lepas aku janji kat Along, nak bawak dia pergi taman. Anak-anak kita ni kan… kalau dah berjanji, selagi tak ditunaikan, selagi tu la dia dok tuntut. Oleh sebab aku pon dah lama tak petik pelepas shutter.. jadi tergerak hati nak pergi bawak anak.

Kebetulan, abang Azman Ismail pon kata jom… jadi ade la geng aku kat sana. Siap bawak Kak Pahhh… hahahaha eh??? Tak boleh gelak. MAAAFFF. Aku nak bawak wife, tapi wife kerja plak. So, bawak along je la. Tapi yang menjadi slow motion sikit, pasal hari Sabtu tu hujan agak lebat. Pergerakan semua agak terbatas. Tak banyak moment yang boleh dirakam sebab risau kamera kene hujan. hahahaha.

Canon 50mm f1.8 | Speed  1/125s | Aperture f1.8 | ISO 400 |  Manual Exposure
Canon 50mm f1.8 | Speed 1/125s | Aperture f1.8 | ISO 400 | Manual Exposure
Canon 50mm f1.8 | Speed  1/25s | Aperture f5.0 | ISO 400 |  Manual Exposure
Canon 50mm f1.8 | Speed 1/25s | Aperture f5.0 | ISO 400 | Manual Exposure
Canon 50mm f1.8 | Speed  1/400s | Aperture f1.8 | ISO 400 |  Manual Exposure
Canon 50mm f1.8 | Speed 1/400s | Aperture f1.8 | ISO 400 | Manual Exposure
Canon 50mm f1.8 | Speed  1/125s | Aperture f1.8 | ISO 400 |  Manual Exposure
Canon 50mm f1.8 | Speed 1/125s | Aperture f1.8 | ISO 400 | Manual Exposure
Canon 50mm f1.8 | Speed  1/250s | Aperture f1.8 | ISO 400 |  Manual Exposure
Canon 50mm f1.8 | Speed 1/250s | Aperture f1.8 | ISO 400 | Manual Exposure
Canon 50mm f1.8 | Speed  1/250s | Aperture f1.8 | ISO 400 |  Manual Exposure
Canon 50mm f1.8 | Speed 1/250s | Aperture f1.8 | ISO 400 | Manual Exposure
Canon 50mm f1.8 | Speed  1/25s | Aperture f1.8 | ISO 800 |  Manual Exposure
Canon 50mm f1.8 | Speed 1/25s | Aperture f1.8 | ISO 800 | Manual Exposure

Cuaca hari Sabtu yang lepas agak mendung, jadi aku putuskan untuk bermain ISO range dalam 400-800. Anak aku yang sulung tu, si Amirul Amin, pantang jumpa taman. Dalam hujan renyai-renyai pon, selambe je dia belasah main. Dia tak hirau dah kot nanti demam ke ape ke. Haih… kita pulak naik seriau. Daripada ada payung, last-last.. dia campak je kat abah dia. Bagussss sangagggttt!

NOTA: Catatan kali ni, kat gambar aku bubuh caption exif. Mungkin kalau ada kawan-kawan yang baik hati boleh menegur mana silap dan salah. Ahhh… kita orang baru, kene la rela ditegur kalau nak improve. Exif ni jugak sebagai rujukan pada masa akan datang, jadi aku boleh perbaiki kat mana silap aku dalam gambar-gambar yang ada kat sini nanti.