26 Comments

  1. abess
    15/12/2014 @ 9:46 am

    doc2 ppum ni kalau bab2 mintak cek kemaluan dan pantat2 ibu mengandung cepat la, terutama doc2 jantan. bab2 cek tetek ibu mengandung bagi la kat dia org, doc india lg la suka.. mmg mcm haram jadah..

    Reply

  2. Ummi Hanie
    14/01/2013 @ 5:12 pm

    huhh… ni antara sebab mencik dgn spital gomen

    memang dah sedia maklom layanannya hampehh sesangat
    Ummi Hanie´s last blog post ..BBQ di pantai Tanjung BidaraMy Profile

    Reply

    • Sarinah Osman
      11/10/2017 @ 8:08 am

      Assmlkm Puan, dr pengalaman kt spital gomen ni, Puan ada tak ambil plan perubatan takaful dgn perlindungan perubatan yg tinggi ttp premium yg mampu bayar? Klu Puan sudi, izinkn sya syer dgn Puan. No hp sya 012 5051877

      Reply

  3. sharafie
    11/01/2013 @ 2:55 am

    Saya telah membaca post ini.

    Reply

  4. Kak Long Mawar Merah
    01/01/2013 @ 2:42 pm

    Saya telah membaca post ini.

    Reply

  5. Mus
    01/01/2013 @ 1:46 pm

    Saya telah membaca post ini.

    Reply

  6. nazray
    01/01/2013 @ 12:41 am

    HKL memang tempat tumpuan, setiap hari aku lalu situ nak g tempat kerja. Macam tak terurus pun ada, tapi sabar je la. Semoga anak tu sembuh cepat. InsyaAllah 😀
    nazray´s last blog post ..10 games yang dinanti pada tahun 2013.My Profile

    Reply

  7. wazy
    30/12/2012 @ 1:04 am

    Saya telah membaca post ini.

    Reply

  8. wazy
    30/12/2012 @ 1:03 am

    Mencabar juga dugaan tu,dah kena buat aduan pasal hospital tu bro
    wazy´s last blog post ..Peringatan Buat KitaMy Profile

    Reply

  9. Mohd Isa
    30/12/2012 @ 12:07 am

    mak aih, memang marah benar ni. sabar jelah bro, kalau aku pun hangin. tapi nak buat macam mana, kalau dah nama pun hospital kerajaan. sabar jelah. aku suggest ambil insurans yang boleh cover hospital swasta, macam aku pun ambil medic card je. its better.
    Mohd Isa´s last blog post ..Cuti Panjang Bersama BloggerMy Profile

    Reply

  10. puanbee
    29/12/2012 @ 9:36 pm

    Baca entri ni , teringat entri HKL saya dedulu .. sabar je la ai ..
    puanbee´s last blog post ..Smart KucingMy Profile

    Reply

  11. pipoq
    29/12/2012 @ 5:19 pm

    tak tau la sampai bila masalah perkhidmatan awam ni akan selesai..memana pun lebih kurang sama je..

    bab menunggu satu hal, peh tu kekadang siap ada macam kasta pulak..sape yang keje swasta atau tak berkaitan ngan kerajaan, silap haribulan sampai mati diorang biar kita menunggu..
    pipoq´s last blog post ..iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

    Reply

  12. akubiomed
    29/12/2012 @ 11:08 am

    Apa yang berlaku kepada bro adalah sama 100% berlaku kepada saya semalam di hospital. Bosan dengan jawapan klise pengurusan hospital kekurangan kaki tangan. Posidur sepatutnya menjadi urusan cepat sebaliknya.

    Reply

  13. Ibu Mifzal Arsyad
    29/12/2012 @ 11:04 am

    sy tumpang simpati.

    hospital kerajaan mcm tu lah…tambah HKL tempat tumpuan org sakit.

    semoga anak bro lekas sembuh…
    Ibu Mifzal Arsyad´s last blog post ..Cadangan Penambahbaikan Blog Pondok KecilMy Profile

    Reply

  14. azman
    29/12/2012 @ 11:00 am

    Saya telah membaca post ini.

    Reply

  15. azman
    29/12/2012 @ 10:59 am

    Dulu masa anak masuk wad pun sama,terbakar juga rasa kat hati ni.Masih tak berubah dorang ni. Ujian tu Man…..ujian kat kita pun yea kat petugas pun yer 🙂
    azman´s last blog post ..Facebook Group – Bukan Semua Boleh JoinMy Profile

    Reply

  16. Kujie
    29/12/2012 @ 10:32 am

    Saya telah membaca post ini.

    Reply

  17. fhuzaina.ma
    29/12/2012 @ 10:07 am

    Man…sg buloh pun sama lah…hpital besar melaka pun sama gak…aku rsakan, selagi nama under kerajaan selagi tu lah servis dia org takat mcm cibai…sorry kalau bhsa aku kasar sbb apa yg kau lalui tu, aku dh kena…menunggu berjam2, smpi msa giliran doktor blh buat acuh x acuh aje….mmg mcm babi hutan…xsalahkan kau kalau mrh2 mcm ni…kenyataan servis dan lyanan dia org ni baik dri staff bwhan smpilah doktor, kerja mcm siuttt…

    Reply

  18. titan
    29/12/2012 @ 9:22 am

    Saya telah membaca post ini.

    Reply

  19. titan
    29/12/2012 @ 9:21 am

    masa kali pertama..aku gi HKL dulu..memang macam tu. Sebab kita tak tahu prosedur dia. Tapi bila aku dah tahu..memang senang. Dan MAKE SURE..ambil nama sesiapa pun yang handle korang masa tu. ambil nama diorang..kalau boleh..ambil sekali nombor telefon dan minta nombor IC. Ada handset? Ambil terus gambar diorang.

    Itu yang aku buat. Smooth aje setiap kali aku gi HKL masa ambil ubat. Dengan nama guard-guard kat situ aku simpan masa tu. Diorang tanya apa? Aku cakap senang nak saman bila ada apa-apa kes berlaku.

    Hospital yang sibuk macam ni, memang banyak karenahnya. Terpaksa terima hakikat. Aku rasa..memang patut ko maki hamun. Biar diorang alert. Kekadang, ramai aje yang mengular kat sana. Tapi aku tak nafikan, ada yang betul-betul buat kerja yang sampai bila ntah nak habis..aku pernah borak dengan satu nurse yang cukup kiut..dia sendiri tak tahan dah nak kerja situ. Siap bagitau..lepas kahwin, dia nak dok rumah aje..haha..

    Tips ko nak dapat perhatian..walaupun agak melampau..” ko jerit kuat-kuat..macam anak ko betul-betul dah kritikal…

    aku dulu..siap berlakon guling-guling langgar kerusi semata-mata nak dapat jumpa doktor cepat. haha..padahal..bukan kes berat sangat pun. Jumpa doktor..kena marah dengan doktor. Haha..
    titan´s last blog post ..Ya. Gua tak rasa bersalah pun..My Profile

    Reply

  20. yanmie
    29/12/2012 @ 7:17 am

    Salam AI,

    Memang macam tu pun kat HKL, banyak step2nya yang agak tidak munasabah, di Hosp Klang procedure tu sama aje, cuma masa menunggu dan keutamaan tetap diberikan kpd yang utama. Alhamdulillah baru ni menggunakan perkhidmatan HTAR, admit 8 hari, puas hati sangat. Environment pun ok, tempat menunggu yang selesa, banyak bangku disediakan.

    Kesian Amirul Azhar, moga cepat sembuh. Mudahan urusan dengan PPUM kali ni dipermudahkan, faham sangat kalau berada dalam situasi AI tu. Sabar ye…
    yanmie´s last blog post ..#WW – Rezeki Buat Baby IrfanMy Profile

    Reply

  21. zaryl
    29/12/2012 @ 2:44 am

    terbakaq! terbakaq! aku pn kalau bab anak jgn nak main2… haram J punya manusia!
    zaryl´s last blog post ..Kehebatan Man Of Steel Yang Ditunggu-tungguMy Profile

    Reply

  22. belalang
    29/12/2012 @ 2:06 am

    Saya telah membaca post ini.

    Reply

  23. belalang
    29/12/2012 @ 2:01 am

    serius mmg terbakaq la baca cerita bro nih…
    klu hospital area2 belalang buat perangai gini,
    mau kena bakaq dgn org2 area nih… huhuhu
    belalang´s last blog post ..Sekitar Gambar Majlis Akad Nikah Apek & Leuniey 28 Dis 2012My Profile

    Reply

  24. faizalPj
    29/12/2012 @ 2:00 am

    nie sudah melampau.service yg teruk.adu kepada tribunal.
    kalau hsptal sg buloh dekat tak
    faizalPj´s last blog post ..iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

    Reply

  25. sweetkurma
    29/12/2012 @ 1:51 am

    astaghfirullah, kenapa lah boleh jadi macam tu ya, agak2 boleh ker buat aduan, rasanya boleh nih, cuba antar email kat TV3 selalunya depa layan kalau ada kes2 yang serious macam gini….kesian baby azhar

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge